Här spår tv-mediet Nöjesbladets reporter

TV

Anne-Kristine Augestad är nytt medium i ”En natt på slottet”

1 av 4

Hon tittar menande på mig.

Sedan säger hon att jag nog också är synsk.

Nöjesbladet träffar Anne-Kristine Augestad, 47, nytt medium i ”En natt på slottet”.

– Hela min uppväxt höll jag min förmåga hemlig, säger hon.

Norska Anne-Kristine Augestad har känt av sina övernaturliga förmågor sedan hon var liten. Men det dröjde innan hon kunde sätta ord på dem.

– Jag var den största skeptikern av alla och jag kunde inte förklara mina förmågor på något annat sätt än att det kanske var något fel på mig. Jag hörde och såg saker som andra inte såg. Den enda förklaringen för mig var att jag kanske var sjuk, säger hon.

Fram till för några år sedan visste bara hennes närmaste.

– Det är så många med min förmåga det är ute som inte vågar visa den. Jag trodde att alla andra var som mig, men när jag blev äldre förstod jag att det inte var så. Det var svårt.

Träffar kändisar på slottet

2000 skadade Anne-Kristine Augestad nacken allvarligt i en bilolycka och läkarna dömde henne till ett liv som sjukskriven. Då fick hon för första gången ro att tänka över och utveckla sin förmåga.

Nu gör hon entre som nytt medium i ”En natt på slottet” i Sjuan, med flera säsonger av den norska upplagan av ”Det okända” i bagaget. I programmet får kända svenskar som Linda Lindorff, Sanna Lundell och Linus Svenning medial guidning av Anne-Kristine under en natt på Wenngarns slott utanför Sigtuna.

– Jag visste inte vem någon av dem var innan inspelningarna. Då blev det mycket enklare för mig att använda min förmåga, och det var jättekul att jobba på det sättet, säger hon.

”Du har min förmåga”

Intervjun lider mot sitt slut när Anne-Kristine riktar uppmärksamheten mot mig.

– Får jag säga vad jag känner om dig? Jag tror du har lite av min förmåga. Du är en väldigt känslig person och ibland har det varit jobbigt för dig. Det är väldigt mycket upp och ner. Och du har en väldigt nära relation med din mamma.

Hon tittar så intensivt på mig att jag rodnar. Och prickar rätt på alla punkter.

– Och du har svårt att sova? Jag ser dig i sängen liggandes med uppspärrade ögon.

Där faller den magiska stämningen. Jag somnar för det mesta på två sekunder och kan sova tolvtimmarsnätter utan problem.

Nåja. Man kan inte ha koll på allt.

”En natt på slottet” har säsongspremiär i Sjuan klockan 21.00.

ARTIKELN HANDLAR OM