Avslöjar: De gör TV4:s nya komediserie

Efter ”Solsidan” – Felix Herngren om sitt nya projekt

Felix Herngren har planerat ett rån mot en bank i Stockholm.

I TV4:s nya humorserie står händelsen i centrum.

– Denna komedi blir lite mörkare, det ska bli lite dramatisk, säger han.

Nästa vecka startar inspelningen av TV4:s nya humorserie ”Enkelstöten”. Det kan Nöjesbladet nu avslöja. För regin står Felix Herngren och Emma Bucht.

”Enkelstöten” är fritt baserad på 80-talsserien ”Dubbelstötarna” men har denna gång två kvinnor i huvudrollerna, Lotta Tejle och Sissela Kyle.

Karaktärerna sitter i en besvärlig ekonomisk situation och tvingas därför till att råna Handelsbanken på Karlaplan i Stockholm.

– Det var enormt höga marginalskatter på den tiden. En tid när Astrid Lindgren hade 104 procent i skatt och skrev den där Pomperipossa-grejen. Vi har förlagt historien i nutid och det är ju ganska ojämn lönesättning. Kvinnor tjänar betydligt lägre än män i vissa yrken. Det är väl ett av skälen, säger regissören Felix Herngren.

Den perfekta kuppen

Som stort fan av kriminalfilmer och ”Dubbelstötarna” har han tänkt mycket på det perfekta bankrånet.

– Speciellt när man var yngre fantiserade man om hur man skulle genomföra den bästa kuppen. Finns det ens en sån? Det är naturligtvis en enorm teoretisk lek med saker och ting. Alla friska människor leker med tanken att göra förbjudna saker. Det som skiljer en hederlig person från en brottsling är att man inte utför det utan bara funderar, säger han.

Serien är full av humor men samtidigt är det allvarligare än det Felix gjort innan. Här trycker han ut karaktärerna på kanten och tvingar dem att ta till socialt oaccepterade metoder.

– Denna komedi blir lite mörkare, det ska bli lite dramatisk. ”Solsidan” är ju mer renodlad komedi, säger Felix Herngren.

”Solsidan” är unikt

Bara förra månaden prisades Felix Herngren för sin succéserie ”Solsidan”. En sådan succé har han svårt att tänka sig nu.

– ”Solsidan” är något exceptionellt i mått av framgång. Jag kommer aldrig uppnå de höjderna någonsin mer, det vore idiotiskt att tro, säger han och tillägger att han tror mycket på ”Enkelstöten”.

Serien har premiär hösten 2017 på TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE