Allsång på Skansen 2016

Vädjar till föräldrar för att slippa kaos: ”Följ med era barn”

avTorbjörn Ek

Skansen förbereder sig på anstormning till Marcus & Martinus i allsången

1 av 4 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Marcus och Martinus på Gröna Lund.

De orsakade kaos på Liseberg och Gröna Lund.

Inför Marcus & Martinus framträdande på allsången vädjar nu Skansen till föräldrar att följa med sina barn.

– Det är bästa tipset, så väl om man har yngre eller äldre barn och ungdomar, säger Skansens evenemangsschef Tobias Runnfeldt.

De orsakade kaos på Liseberg när dubbelt så många som väntat kom för att se de norska tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 14, uppträda.

Sen slog de publikrekord på Gröna Lund.

Nu förbereder sig Skansen på anstormningen av sommarlovslediga barn och ungdomar inför duons framträdande på ”Allsång på Skansen” på tisdagskvällen.

– Jag har all respekt för Lisebergs säkerhetsarbete, det som hände där händer ibland. Det är sånt som vi nu får väga in och dimensionera efter. Vi blir alla visare, säger Skansens evenemangsschef Tobias Runnfeldt.

Har tittat på tidigare konserter

Han vill inte gå in på detaljer i hur säkerhetsarbetet ser ut inför tonårspojkarnas framträdande men betonar att Skansen säkerhetsmässigt har tagit höjd inför sändningen av tisdagens ”Allsång på Skansen”.

– I såna här lägen gäller det alltid att se till att vara väl rustade. Vi tittar på de konserter som har varit tidigare och tar höjd för det när vi dimensionerar säkerheten.

Skansen slår upp portarna klockan 10, sändningen av ”Allsång på Skansen” inleds tio timmar senare, men först genomförs också ett genrep på Sollidenscenen.

– Vi är beredda på att mycket publik kan komma tidigt. Det viktigaste för dem är att de förbereder sig på en lång dag, dricker mycket vatten. Vår personal kommer vara på plats hela tiden, så det finns alltid vuxna att prata med och be om hjälp om något händer, säger Tobias Runnfeldt.

Samtidigt uppmanar han alla föräldrar att följa med till Skansen.

– Det är bästa tipset, så väl om man har yngre eller äldre barn och ungdomar. Vi uppmanar alla föräldrar som har barn som vill komma att följa med hit och vara med sina barn.