Camilla Läckberg pressas att bli sexig

avFrida Söderlund

Det har varit en tuff vecka för "Let's dance"-deltagarna.

Sambadansen har tvingat fram både bråk och tårar bland dansparen.

– Det har varit asjobbigt. Verkligen ångestjobbigt, säger författaren Camilla Läckberg.

Foto: Andreas Bardell
”Jag ska vara en elegant slampa. Jag grejar inte det där alltså. ”, säger Camilla Läckberg om den ångestladdade veckan.

För första gången i säsongens "Let's dance" ska alla paren dansa samma dans – samba.

Men för dansparen har det inneburit en tung vecka. Camilla Läckberg, 37, har haft stora problem med de förföriska höfterna.

– Jag ska vara en elegant slampa. Jag grejar inte det där alltså. Jag blir så generad och så står Kristjan där och skriker på mig, "sexig nu då, kom igen" och jag bara "nej, jag tror inte det", säger hon.

Pressen har blivit tydligare.

– I söndags kom första tårarna. Då känner man sig lite patetisk. En vuxen människa som står och gråter över en samba liksom, säger hon.

För henne är samban något helt nytt. Läckberg tvingas kliva ut från sin egen trygghetszon.

– Det har varit asjobbigt. Det är en otroligt svår teknik. Helt annat från det vi gjort innan. Man måste slappna av och släppa loss, säger hon.

”Fan vad vi bråkat”

Men det är inte bara Camilla Läckberg som har det svårt med samban. Även sångerskan Pernilla Wahlgren, 44, har haft det jobbigt.

– Det har varit en tuff vecka. Vi har haft väldigt lite tid att träna och de första dagarna gick åt till att bara lära mig dansa samba, vilket inte gick. Fan vad vi har bråkat, säger hon.

Pressen ökar

Det har varit en frustrerad stämning hos henne och danspartnern Tobias Bader.

– För första gången har det inte varit samma sköna stämning som funnits innan. Det har varit panik och ångest från min sida, för att jag vill inte stå där på fredag och se ut som en idiot. Känner man sig inte bra själv så tappar man självförtroendet och lusten, säger hon.

Och fortsätter:

– Det är mer press nu när alla dansar samma dans. Men det är tur att alla känner lika, att alla haft problem. Det hade varit jobbigt om jag var den enda som behövt kämpa, säger Pernilla Wahlgren.

ARTIKELN HANDLAR OM