TV

Livet förvandlades – av Game of Thrones

TV

Rory McCann: ”För tio år sedan jobbade jag med att hugga ner träd och måla en bro”

”Game of thrones” är en av tv-världens stora succéer.

Det har gjort den store skotten Rory McCann till världsstjärna.

I "Game of thrones" är han den ärrade och brutale Sandor "The Hound" Clegane. Privat är han Rory McCann, en storvuxen skotte som fortfarande inte riktigt kan tro på det nya liv som tv-serien har gett honom.

– Jag är fortfarande inte riktigt övertygad om att jag ska kalla mig skådespelare, säger han när TT Spektra möter honom.

Han har kommit till Stockholm på en snabbvisit för att prata om säsong tre av ”Game of thrones”, som sänds på nättjänsten HBO Nordic och i kanalen C More. Bara detta att få resa till andra länder och bo i flotta hotellrum är någonting nytt för honom.

– Det här är väldigt ovanligt för mig, säger han och tittar sig om i hotellsviten.

Filmgenombrott

Han berättar om hur han vid besök i London brukar bo på ett hotell som är så ruffigt att det står en skål med råttgift under sängen.

– För tio år sedan jobbade jag med att hugga ner träd och måla en bro, berättar han.

– Det gjordes en dokumentärfilm om brojobbet. Jag spelade mot kameran där och sjöng en sång. En regissör såg det och anlitade mig till en reklamfilm för gröt. Och det var början.

Tv-jobb och roller i bland annat Oliver Stones "Alexander" har nu lett till en stor roll i "Game of thrones", en roll om nu under säsong tre blir allt större.

– ”The Hound” blev mobbad själv som barn. Nu ser han ett annat barn som blir mobbad och han bestämmer sig för att hjälpa henne. Han vet att det är en brutal värld och han vill hjälpa henne att växa upp och inse hur brutalt det är.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV