Lisa Nilsson klar för ”Så mycket bättre”

avGustaf Tronarp

TV

Första artisten i nya säsongen av tv-succén presenterad

1 av 3 | Foto: Lisa Nilsson.

Sångerskan Lisa Nilsson, 44, är den första artisten att bli klar för succéprogrammet ”Så mycket bättre”.

Det avslöjar TV4 i ett hemlighetsfullt klipp.

– Det ska bli otroligt spännande, säger hon.

Lisa Nilsson fick frågan redan i höstas. Men det var först i dag som TV4 gick ut med att sångerskan har tackat ja till att medverka i höstens ”Så mycket bättre”.

– Det känns väldigt bra. Det har varit klart ett tag, så det känns bra att jag kan prata lite friare om det nu, säger hon.

Sångerskan har fått frågan om att vara med i programmet flera gånger. TV4 ville ha med henne redan till den allra första omgången. Då blev dock svaret nej.

– Då handlade det dels om att jag inte visste riktigt vad det handlade om, och dels att jag hade turnerat hur mycket som helst och behövde ägna tid åt min familj.

”Leka med musiken”

Men när frågan kom den här gången var tajmingen perfekt.

– Jag släppte en skiva förra året, och jag är inte på gång med någon stor turné. Det var viktigt för mig att inte ha någon egen lansering på gång när jag skulle göra detta.

– Nu kan jag gå in i det här med en friare känsla och leka med musiken som gruppen erbjuder mig. Det älskar att träffa nya människor, och jag älskar att göra musik. Det känns otroligt spännande att vara kreativ utifrån de speciella ramar som finns i programmet, säger Lisa Nilsson.

Lite sömn

”Så mycket bättre” spelas in på Gotland i juni. Men Lisa Nilsson ska börja arbeta med sina tolkningar av de andra deltagarnas låtar redan nu.

– Man får inte så mycket tid att repa när man väl är där. Så det är klokt att förbereda sig.

Det hårda schemat under inspelningarna är ett orosmoment för sångerskan.

– Jag har hört rykten om att det är långa dagar med lite sömn. Jag är lite rädd för att jag ska bli för trött så jag inte kan prestera så bra som jag vill.

Spelar i ”Chicago”

Lisa Nilsson slog igenom med albumet ”Himlen runt hörnet”, som kom 1992.

I förra veckan släppte 44-åringen singeln ”Medan vi faller”, där hon sjunger tillsammans med Kents frontfigur Joakim Berg.

Lisa Nilsson syns också på stadsteatern i Stockholm. Där gör hon rollen som Roxy Heart i den klassiska musikalen ”Chicago”.

Hård kritik

”Så mycket bättre” sändes för första gången 2010. Då var det färgstarka profiler som Lill-Babs, Plura och Thomas Di Leva som bodde tillsammans och tolkade varandras låtar i en dryg vecka.
Den första säsongen av programmet belönades med tv-priset Kristallen 2011.

Men i höstas fick ”Så mycket bättre” ett betydligt mer ljummet mottagande. Tittarsiffrorna dalade. Nöjesbladets Markus Larsson liknande upplevelsen av att se programmet vid att stirra på ett glas med kranvatten.

När Markus tillsammans med Nöjesbladets Kristin Lundell listade vilka artister de helst skulle vilja se i programmet hamnade Joey Tempest, Jill Johnson och Christer Sjögren högt upp. Bland Nöjesbladets läsare är det dock Björn Skifs och Per Gessle som är favoriterna.

”Behövs alltid mer metal”

Något som ”Så mycket bättre”-tittarna länge efterlyst är mer metal. Lisa Nilsson vill dock inte avslöja om det blir någon hårdrockare i programmet.

– Jag kan inte skvallra alls. Men visst har det varit en avsaknad av metal. Det behövs väl alltid mer metal här i världen.

Hon fortsätter:

– De håller på att göra klart castingen nu. Men de namn som jag har sett är alla väldigt spännande. Det kommer att bli en spännande blandning med bra dynamik och det finns många livsberättelser som jag längtar efter att få komma närmare.

ARTIKELN HANDLAR OM