”Minimello” är tillbaka – vi kan avslöja årets artister

Uppdaterad 2015-10-14 | Publicerad 2015-10-12

Little Jinder, Helene Sjöholm, Ane Brun och Lisa Nilsson gör upp i barnens melodifestival

Barnens egen Melodifestival är tillbaka.

Bakom toarullarna döljer sig bland andra Little Jinder och Helen Sjöholm.

– Det är ett riktigt bra startfält, säger programledaren Ylva Hällen.

Nu är det dags för årets upplaga av ”Minimello”, Barnkanalens melodifestival där pappartister tillverkade och inskickade av barn gör upp emot varandra.

– Det är grymma låtar. Det är skitroliga artister. Det är en väldigt bra variation. Det kommer finnas något för alla smaker, säger programledaren och upphovsmakaren Ylva Hällen.

Little Jinder och Helen Sjöholm tävlar

I år har artister som Little Jinder, Ane Brun, Lisa Nilsson och Helen Sjöholm lånat ut sina röster till de barntillverkade artisterna.

– Det är en väldig blandning av den tuffaste punk till den vackraste ballad. Det är ett riktigt bra startfält, säger Ylva Hällen.

Hur känns det inför premiären på fredag?

– Pirrigt. Just nu håller jag på och jobbar med mellanakten, vilket är flaskblåsarband. Det är mycket avancerat och analt på alla sätt att jobba med dem. Det kommer att vara rök och pyroteknik i numrena så vi får se hur det går, säger hon.

Är det några inslag som är nya för i år?

– Några webb-unika grejer är nya, men programmet kommer man att känna igen. Alla artister och röster är nya. Och mellanakterna kommer överraska, säger hon.

Drömmer om ”Minimello World”

Sedan ett tre år tillbaka görs ”Minimello” även i Norge. Nästa år kommer tävlingen till Danmark.

– Mitt mål är ett ”Minimello World”. Att ha artister som sjunger på estniska som möter turkiska eller chilenska artister, det vore mindblowing, säger Ylva Hällen.

”Minimello” har premiär i Barnkanalen klockan 18.45 på fredag.

ANNONS