Chockbeskedet: Alla vidare till ”Idol”-finalen

Av: Dante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Hela ”supertrojkan” till finalen i Globen

Alexander Bard levererade kvällens chockbesked.

Simon Zion, Amanda Winberg och Martin Almgren går alla vidare till ”Idol”-finalen och Globen.

– En liten julklapp, säger Alexander Bard.

De har varit de stora favoriterna ända från start och i kvällens semifinal var det jämnare än någonsin mellan ”supertrojkan” Amanda Winberg, Martin Almgren och Simon Zion. Samtidigt berättade alla tre att de nu faktiskt såg Globen framför sig.

De tre artisterna fick framföra två låtar var som hade valts ut av juryn. Överlag fick alla tre mycket bra kritik av juryn.

– De är så satans bra alla tre. Man kan se det antingen som ett lyxproblem eller som en väldigt taskig situation för den som inte ens får vinna. Man vill verkligen ge skivkontrakt till alla tre, det är en fantastisk trio, säger Alexander Bard i programmet.

Laila Bagge höll med.

– Vi har haft en väldigt hög nivå i kväll och alla tre är värdiga att stå i Globen.

Anders Bagge konstaterade att det kvällens semifinal är den starkaste han någonsin varit med om under sina år i ”Idol”-juryn.

– Det är tre unika begåvningar. All kärlek till alla tre, säger han.

Alla går vidare

Idolerna var märkbart nervösa under omröstningen. Då levererade Alexander  Bard chockbeskedet från juryn.

– Det här är sista året vi sitter i juryn och vi kände att vi vill rikta ett ord till de tre idolerna framför oss. Vi har aldrig varit med om en semifinal med så starka talanger. Jag vill att ni ska veta det från djupet av våra hjärtan, säger han och fortsätter:

– Eftersom att vi blir arbetslösa om åtta dagar har vi under veckan suttit och försökt koka ihop ett litet trick när vi ändå sitter i semifinal.

Det lilla tricket? För första gången någonsin får alla tre idolerna i semifinalen gå vidare till final. Därmed får hela ”supertrojkan” sjunga i Globen nästa vecka.

Idolerna togs på sängen och såg märkbart tagna ut.

– Det här var jag inte riktigt med på, säger en omtumlad Martin Almgren.

Publicerad:

LÄS VIDARE