”Jag känner mental press”

TV

Serneholt är nervös hela tiden: Jag vill gå till final

1 av 2

Hon har tokhyllats av juryn under hela ”Let’s dance”-säsongen.

Men nu börjar tävlingen tära på Marie Serneholt.

– Man känner en mental press hela tiden, säger hon.

Foto: Marie Serneholt och danspartnern Kristjan Lootus, som drabbats av en muskelblödning.

Ända sedan säsongs­premiären av ”Let’s dance” har Marie Serneholt, 31, fått ta emot hyllningar för sin taktkänsla, kropps­kontroll och utstrålning. Nyckeln till de höga poängen från juryn har varit hård träning, berättar programledaren själv.

– Vi har slitit. Kristjan har kört med mig och det ligger mycket hårt arbete bakom, säger hon.

Hittills har Marie klarat sig undan sjukdomar under dansperioden, medan partnern Kristjan Lootus har drabbats av en muskelblödning. Och med bara en vecka kvar till final börjar Serneholt för första gången känna sig sliten.

– Under omständigheterna mår vi bra, men jag börjar känna av allt i kroppen och bli lite trött. Det har jag gjort de senaste veckorna.

Dansar varje dag

Det är den intensiva träningen och anspänningen som har gjort Marie Serneholt trött – både fysiskt och psykiskt.

– Vi har dansat varje dag nu i snart tre månaders tid, tre till sex timmar om dagen. Det är klart att det rent fysiskt är ansträngande. Musklerna är stela nu, och det är en mental trötthet. Man känner en mental press hela tiden och är nervös, säger hon.

Hittills har Marie fått ta emot minimalt med kritik från juryn, och hon sticker inte under stol med att det fått henne att börja hoppas på en finalplats.

– Det är en vecka i taget liksom och man vill inte titta för långt fram, men nu när man är så här nära börjar man ändå känna att det vore så kul. Det är nu man börjar känna det på riktigt. Det är ju så nära målet, man får energi av det och blir så peppad.

Få tjejer har vunnit

Men hon betonar att hon är nöjd med sin insats – oavsett resultatet i kväll.

– I den lilla besvikelsen som skulle komma om vi inte går vidare skulle jag ändå vara sjukt nöjd med det vi har presterat. Jag tycker att vi har gjort jättefina danser och det har varit så roligt. Man kommer ju att vara glad ändå.

Sångerskan Jessica Andersson och tv-kocken Tina Nordström är de enda kvinnor som har vunnit ”Let’s dance” under perioden som programmet har sänts i Sverige. Det hoppas Marie Serneholt kunna ändra på.

– Om man kollar på statistiken så är det två tjejer som har vunnit på tio år, och det är fyra år sedan en tjej ens var i final. Det vore ju väldigt roligt att bryta den här trenden och faktiskt gå till final.

Marie

Namn: Marie Eleonor Serneholt.

Ålder: 31 år.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Bakgrund: Slog igenom i A-teens 1998, och har efter det släppt sololåtar som ”That’s the way my heart goes” och ”I need a house”. Har programlett Melodi­festivalen, ”Bingolotto” och ”Upp till miljonen” samt varit jurymedlem i talangprogrammet ”X Factor”.

Tjänar: 530 142 kronor (2013 års inkomst)

ARTIKELN HANDLAR OM