Mia Parnevik: ”Finns väl ingen finare än min svärfar”

TV

Tar med sig Bosse i stället för Jesper till ”Kristallen”

1 av 4 | Foto: Familjen Parnevik gjorde succé när de dök upp i tv-rutan med sin egen serie. Nu är ”Parneviks” nominerade i tre kategorier - årets program, årets realityprogram och Mia Parnevik till årets tv-personlighet - till Kristallen. ”Det är galet! Jag är jätteglad! Det känns lite som på låtsas”, säger hon. Men maken Jesper följer inte med på galan utan då tar hon i stället med svärfar och tv-profilen Bosse Parnevik som sin dejt. Foto

”Parneviks” gjorde stor succé och är nu trippelnominerade till ”Kristallen”.

Mia Parnevik kommer ha med sig en av Sveriges mest omtyckta tv-profiler som dejt.

– Det finns väl ingen finare än min svärfar, säger hon till Nöjesbladet.

TV3:s stora succé ”Parneviks” har resulterat i tre Kristallen-nomineringar. Den populära familjen kan vinna priser i kategorierna årets program, årets realityprogram – och så kan Mia Parnevik kamma hem priset för årets tv-personlighet.

– Det är galet! Jag är jätteglad! Det känns lite som på låtsas. Nej men det hade man väl inte trott, om man säger så. Det är inte något vi förväntade oss, säger hon till Nöjesbladet om alla nomineringar.

Tävlar mot Gunilla Persson och Draken

Draken i Bolibompa , Marcus Oscarsson, Gunilla Persson och Sefik Ibrahimovic (Zlatans pappa) är också nominerade i årets tv-personlighet. Hur det än går kommer Mia Parnevik att vara nöjd.

– Det är smickrande. Draken verkar snäll, Marcus verkar helt underbar, Gunilla är väl en stark personlighet och Zlatans pappa, men gud. Det känns inte som att jag vinner, men det är smickrande att vara nominerad.

Vad tycker Jesper om att du blev nominerad och inte han?

– Min man älskar att jag blev det, för honom så är jag ju en personlighet, så det är jätteroligt!

Jesper Parnevik kommer inte att närvara på galan under söndagskvällen, då han tävlar i New York. Även barnen, som nu börjat skolan, kommer att stanna hemma i USA.

Tar med sig svärfar

Men Mia Parnevik har istället en perfekt dejt i sin svärfar Bosse Parnevik.

– Man ska väl ta med sig en av Sverige mest omtyckta tv-personligheter, tänkte jag. Det finns väl ingen finare än min svärfar. Han är en bättre imitation av min man, så det är väl klockrent, skrattar hon.

Hon har svårt att sätta fingret på vad som gör att andra uppskattar familjen Parnevik.

– Men kanske att folk känner att det är på riktigt, för det är ju det. Och kanske att vi delar med oss av våra tillkortakommanden. Folk kanske är lite trötta på att allt är lite fejk och mycket yta. Att livet inte ser ut så egentligen. Det kanske är det.

ARTIKELN HANDLAR OM