Bråket fortsatte när kamerorna stängts av: ’Det känns för jävligt’

Wikholm: Jag är chockad - Morgan går ut med att jag är ett svin
Alling: Hon i princip skrattade när jag pratade om hemska övergrepp

En stjärna är knäckt - den andra känner sig för­minskad.

Bråket mellan Claire Wikholm och Morgan Alling fortsätter långt efter att kamerorna stängts av.

- Han går ut med att jag är ett svin och jag blir chockad av det faktiskt, säger Claire Wikholm till Nöjesbladet.

Den dåliga stämningen i kvällens ”Stjärnorna på slottet” går nästan att ta på.

Huvudpersonen Morgan Alling, 47, är frustrerad eftersom han hela tiden blir avbruten av Claire Wikholm, 71, när han försöker berätta sin svåra barndomshistoria.

För Nöjesbladet förklarar han att han har känt sig nedtryckt av Claire Wikholm. Hon i sin tur anser att de manliga deltagarna tog för stor plats. I avsnittet kallar hon Alling för ”självgod”.

- Jag fick inte möjligheten att prata klart, säger Alling.

Det gjorde honom stressad eftersom han oroade sig för att han inte skulle kunna förmedla sin personliga historia.

- Efter min frukost var jag helt knäckt. När jag pratade om hemska övergrepp skrattade hon i princip och tyckte att det var bra att jag var med om de där sakerna. Det var en härskarteknik att förminska mina upplevelser, säger Alling till Nöjesbladet.

”Som hon somnade”

Wikholm är ledsen över hur Alling har utmålat henne efter inspelningen.

- Jag har varit jävligt ledsen faktiskt. För jag tycker inte att det är rättvist. Jag har inte försökt knäcka någon. Nu går han ut med att jag är ett svin och jag blir chockad av det faktiskt, säger hon till Nöjesbladet.

Wikholm har bett om ursäkt flera gånger under inspelningen. Men Alling menar att hon genast där­efter fortsatt med kommentarerna. Han kallar det för översitteri.

- Först säger hon en elak och dräpande kommentar och sen ska det vara synd om henne. Om hon känner att hon håller på att bli en skurk i allt detta, då kanske hon borde ha tänkt på det innan hon öppnade munnen, säger han.

- Jag tycker att det är för jävligt när man berättar om sitt liv, glädje och sorg och så sitter någon och retar sig på en och säger ”Gud, vad du pratar. Kan vi inte gå nu?”. Och ”det var säkert jättebra för dig att du blev slagen där”. Det kändes som att hon somnade så fort samtalet inte handlade om henne och att det är en sådan personlighet hon har, säger Alling.

”Sätta sig på andra”

Under inspelningen hade Wikholm inte förstått att Alling och hon hade problem.

- Jag hade aldrig anat att han tyckte så illa om mig. Men han kör med det, och då får han väl göra det. Jag kan inte göra något annat än tycka att det är trist att han går ut med det på det här larviga viset, säger Wikholm.

Alling är tacksam över att produktionsbolaget och SVT har lyckats med klippningen av hans dag. Under inspelningen vände han sig till produktionen med en oro om att det inte skulle gå att använda materialet eftersom han ständigt kände sig avbruten.

Han vill inte försonas med Wikholm.

- Jag är inte så intresserad av att umgås med en person som vill sätta sig på andra, säger Alling.

”Han blev stressad”

Wikholm passar på att rikta en känga mot Morgan Alling.

- Jag behöver inte hävda mig ett ögonblick och behöver inte framstå som någonting. Jag behöver inte det. Han kanske behöver det. Jag trodde att vi fem skulle göra ett program tillsammans och att det inte är något jävla pr-program för någon, säger hon.

I programmet påpekar Stefan Sauk att Alling inte får tillräcklig uppmärksamhet.

- Jag tycker att vi var för hackiga så att han blev stressad och fick för­svara sig själv. Det ska inte vara så, säger Stefan Sauk i tv.

Publisert:

LÄS VIDARE