Jakten på en ny modell

TV

Stenhård konkurrens i TV3:s nya såpa: Jag skulle aldrig klara av det

1 av 4 | Foto: I FOKUS Alla sökande provfotograferas under modelljuryns granskande blickar. "Visst är det lite nervöst, men jag har modellat lite förut så det känns okej", säger Heléne Melin från Stockholm.

Här börjar jakten på Sveriges nästa supermodell.

Konkurrensen om platserna i TV3:s modellsåpa "Top model" är stenhård.

-Jag skulle aldrig klara av det här jobbet själv, säger modellmamman Mika Kjellberg i programmets jury.

Som Aftonbladet tidigare berättat spelar TV3 in en skandinavisk version av den amerikanska modellsåpan "Top model". Nio svenska tjejer flygs till New York för att tävla om ett guldkantat kontrakt med en stor modellagentur.

Storsatsning

Programmet är en av TV3:s absolut största satsningar i vår, och Aftonbladet var med bakom kulisserna när den hårda uttagningen av de blivande modellerna påbörjades i Stockholm.

-Självklart är drömmen att hitta en ny svensk supermodell, en tjej som verkligen har något speciellt och svenskt över sig och som kan tävla med branschens allra största, säger Camilla Clarke, programchef på TV3.

Gallrandet bland de sökande görs av en expertjury, ledd av modellmamman Mika Kjellberg.

-Den vi söker måste ha en en enorm kämpaglöd och vilja att lyckas, för det här är en enormt tuff bransch. Jag skulle själv aldrig klara av det här jobbet, säger hon.

Vad kollar ni i juryn extra mycket efter?

-Personlighet och utstrålning. Det måste finnas något under den vackra ytan också.

Tjejerna sminkas och fixas av proffs innan de gör en provfotografering inför juryns granskande blickar. En av dem som testplåtas är Helène Melin, 20, från Stockholm.

-Det jobbigaste är all väntan, eftersom det är så många som ska fotograferas. Men stämningen är på topp fast det är en tävling, säger hon.

I röran av smink, hårsprej, tv-kameror och nervositet finns kanske Sveriges nästa supermodell. Och möjligen även en ny tv-stjärna.

-Jag har drömt om att bli programledare ända sedan jag var liten. Så vem vet, kanske är det här början på en ny karriär, säger toppmodellen Suzanne "Mini" Andén som leder programmet.

"Top model" har premiär i mitten av februari.

Tidigare artiklar:

Martin Söderström