Tv-tablå 18 mars: Husdrömmar, ”Johan Falk: Blodsdiamanter”, Vi överlevde R Kelly

På tv idag: ◼︎ Hyséns◼︎ Bonusfamiljen ◼︎ Europas dramatiska historia ◼︎ Fråga doktorn ◼︎ Farmen VIP, ◼︎ Parneviks

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Jens Hultén som Seth Rydell i Johan Falk: Blodsdiamanter.
Jens Hultén som Seth Rydell i Johan Falk: Blodsdiamanter.

På tv idag, 18 mars 2019: ”Johan Falk: Blodsdiamanter” varvas med tv-program som Fråga doktorn, Parneviks, Farmen VIP och Europas dramatiska historia.

På tv idag, 18 mars:

  • SVT1, kl 18.45: Fråga doktorn

  • TV3, kl 19.00: Parneviks

  • SVT1, kl 20.00: Husdrömmar

  • Kanal 5, kl 20.00: Hyséns

  • TV3, kl 20.00: Farmen VIP

  • SVT1, kl 21.00: Bonusfamiljen

  • Sjuan, kl 21.00: ”Johan Falk: Blodsdiamanter” (+++)

  • SVT1, kl 22.30: Vi överlevde R Kelly

  • SVT2, kl 22.45: Europas dramatiska historia


Husdrömmar

SVT1, kl 20.00: Många drömmer om att bo i hus – det gjorde även Sofia och Sebastian. Men när det blev byggdags var det inte en röd trävilla som stod på inköpslistan.

I säsongens sista ”Husdrömmar” får vi följa paret när de fogar ihop stållådor till ett av Sveriges första containerhus.

– Det krävs speciella professioner för att gå iland med ett sådant här projekt, bland annat anlitade vi en arkitekt och en konstruktör. Och det är ett tungt arbete att kapa i stål, säger Sofia Petersson.

Idén fick hon på sin arbetsplats på Varbergs kommun, där de under flyktingkrisen, 2015, tittade på olika sätt att få fram billiga bostäder.

Europas dramatiska historia

Illustration på slagfält under Romarriskets storhetstid.

SVT2, kl 22.45: Europa har en lång och vindlande historia. Den dramatiserade dokumentärserien ”Europas dramatiska historia” tar oss med på en resa genom de händelser som har gjort oss till dem vi är i dag. I det första avsnittet får vi bland annat lära oss om ursprunget till maratonloppet och om Julius Caesar.

Vi överlevde R Kelly

R. Kelly - Robert Kelly.

SVT1, kl 22.30: Amerikansk dokumentärserie om sångaren R Kellys sexslavar har slagit tittarrekord i USA och fått polisen att inleda nya utredningar. Kelly blir efter flera år av förhalning kallad till rättegång för ett flertal anklagelser.

Bakom det uppmärksammade tv-projektet står den svenske producenten Joel Karsberg.

Johan Falk: Blodsdiamanter

Jakob Eklund med fler skådespelare i Johan Falk: Blodsdiamanter.

Sjuan, kl 21.00: Tredje filmen, av fem, i den allra sista omgången av Johan Falk-filmer. Johan Falk (Jakob Eklund) själv står lite i bakgrunden i just den här filmen, där annars mycket ställs på sin spets kring den speciella polisgruppens arbete med tjallare och infiltrering i Göteborgs kriminella värld. Misshandel, mord och ett par rejäla cliffhangers. (2015)

Farmen VIP

Foto: Foto: Daniel Ohlsson
Deltagare i Farmen VIP

TV4, kl 20.00: Bondeliv i de små­ländska skogarna är inte vad vi förknippar hiphop­paren Dogge Dog­gelito med. Men han är en av deltagarna i säsongens ”Farmen ”VIP”.

– Först var jag inte jättesugen på att vara med, men se­dan tänkte jag att det kunde bli ett kul äventyr – och det blev det. Men det var svårt, framför allt psykiskt, och då är jag ändå ganska stark mentalt, säger Dogge Doggelito.

Se hela tablån på tv.nu

Publicerad:

LÄS VIDARE