Bekräftat: Vikings får en sjätte säsong

Publicerad:
1 av 3

Grattis alla ”Vikings”-fans.

History Channel har gett grönt ljus för en sjätte säsong.

I november börjar seriens femte säsong sändas i kanalen.

SPOILER VARNING för de som inte sett till säsong 4.

History Channel har förlängt publikfavoriten ”Vikings” med en sjätte säsong. Säsongen planeras ha premiär i slutet av 2018 och Katheryn Winnick, som spelar Lagertha, kommer att regissera minst ett av avsnitten. Detta blir första gången som aktrisen har tagit steget bakom kameran.

”Ser fram emot att fortsätta”

Spoilervarning.

”Vikings har kreativt nått monumentala höjder. Serien har utvecklats från tidiga resor till England till Ragnar Lothbroks hjärtskärande död, till kampen mot de hedniska arméerna, och nu får vi se Ragnars söner upptäcka och erövra den kända världen”, säger History Channels Eli Lehrer i ett pressmeddelande enligt sajten Den of geek.

”Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med en av de bästa manusförfattarna i denna TVs guldålder, och vi ser fram emot att fortsätta underhålla våra tittare med 40 nya avsnitt över de kommande två säsongerna.”

Ny huvudroll

Ryska skådespelaren Danila Kozlovsky kommer även att ansluta sig till serien i denna planerade sjätte säsong. Han kommer då ta sig an rollen som den ryske prinsen ”Oleg Profeten”, som utlovas bli en betydande karaktär.

”Vikings” femte säsong har premiär i History channel den 29 november.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

Vikingar