Hetsas – att visa sina känslor

TV

TV4 avbröt böndernas dejter om de var för tråkiga

Foto: "DE STYRDE UPP DEJTERNA" Johanna Nordin tyckte det var jobbigt under inspelningarna. ”Direkt det skulle pratas känslor så låg ansvaret på mig. De fick bryta inspelningar och styra upp dejterna hela tiden”, säger hon.

Känslorna flödar i ”Bonde söker fru”.

Men nu avslöjar bönderna att TV4 tvingar fram kärlekssnacket.

– Man blir nästan hjärntvättad, säger Fredrik Holm.

Foto: KÄNDE SIG HJÄRNTVÄTTAD Fredrik Holm pressades av teamet att plocka fram känslorna. ”Man blir nästan hjärntvättad”, säger han.

Starka känsloyttringar i idylliska sommarmiljöer.

Det är vad tittarna serveras i ”Bonde söker fru”.

Verkligheten under tv-inspelningarna som pågick under tio dagar i somras var en helt annan.

Nu berättar bönderna om hur TV4: s kamerateam gång på gång fick gå in och avbryta dejterna – eftersom de var för tråkiga.

”Det var jobbigt”

Till slut blev det en hetsjakt på kärleksförklaringarna.

– Det är så intensivt alltihop, man blir nästan lite hjärntvättad och pressad till att känslosnacket ska komma snabbare. Man tvingas komma till skott helt enkelt, säger Gotlandsbonden Fredrik Holm, 24, och fortsätter:

– De vill ju att man ska prata känslor och framtidsplaner direkt. I vanliga fall skulle man ju inte börja göra det med en tjej man just börjat dejta.

Bonden Johanna Nordin, 37, kände att det var påfrestande att hela tiden få rollen som den drivande i känslosnacket.

– Jag tyckte det var jobbigt eftersom det var jag som fick ansvaret att gå in och styra upp alla samtal med tjejerna, direkt det skulle pratas känslor så låg ansvaret på mig. De fick bryta inspelningar och styra upp dejterna hela tiden. Jag kan väl tycka att det inte bara ligger på min lott att bjuda in till samtal, säger hon.

”Kommer naturligt”

Hästbonden Pär-Ola Nyström bekräftar bilden av att TV4 bara var ute efter känsloyttringar. Han hade dock inte några större problem med det.

– Jag är så van vid att prata känslor. Det kommer naturligt för mig, säger han.

Per-Olov Johansson, 52, säger att han ofta blev tillsagd att gå i väg för att prata enskilt med någon av tjejerna och inte bara sitta i grupp hela tiden.

– Jag gjorde som jag blev tillsagd att göra, säger han.

”Skapa röd tråd”

Matilda Snöwall, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, förklarar att det händer att teamet plockar upp trådar från samtal som deltagarna har haft tidigare, för att skapa en röd tråd.

– Jag upplever inte att vi styrde dejterna, men teamet kan ibland ställa frågor för att kunna berätta historierna tydligare för tittarna.

ARTIKELN HANDLAR OM