Ingemar Stenmark i chock efter vinsten

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Skidstjärnan: ”Var en jätteöverraskning”

1 av 3

Sveriges störste skidlegendar tog guld – ännu en gång.

I går vann en lycklig men chockad Ingemar Stenmark den tionde säsongen av ”Let's dance”, efter att ha hyllats av Tony Irving.

– Det känns fantastiskt, det var en jätteöverraskning, säger han.

Under årets ”Let's dance”-säsong har Ingemar Stenmark gång på gång sågats av Tony Irving. Men i finalen i går gjorde juryordföranden en helomvändning, och hyllade tittarfavoriten. I kombination med tittarnas röster gjorde det Stenmark till en klar vinnare av ”Let's dance” 2015. Och enligt TV4:s exekutiva producent Anika Beclijevski var det inget snack om saken.

– Tittarna hade bestämt sig.

”Inte förväntat mig något”

Men för Ingemar Stenmark själv kom förstaplatsen som en chock.

– Jag trodde inte det var sant, det var en jätteöverraskning. Jag hade inte trott att jag skulle vinna, jag hade inte förväntat mig någonting, säger han.

Han fick för första gången någonsin högsta poäng för ett framträdande av Tony Irving, som tyckte att skidkungen var bättre än någonsin.

– Han har utvecklats. Han har haft bra teknik ena stunden och bra show i andra, men har aldrig lyckats få ihop samma ingredienser samtidigt. Men det var i sista numret som allting klickade, säger Tony Irving.

Har utvecklats

Och danspartnern Cecilia Ehrling, som efter gårdagens seger vunnit tävlingen hela fyra gånger, håller med.

– Ingemar har gjort en sådan otrolig utveckling, från att aldrig ha tagit ett steg i hela ditt liv till att bli James Bond som hoppar och studsar. Den utvecklingen är så himla härlig, säger hon.

I publiken hade Ingemar Stenmark ett kärleksfullt team i form av sambon Tarja Olli och döttrarna Nathalie, 28 och Iza, 7. Deras närvaro betydde mycket för skidkungen, som framför allt hoppats på en vinst för Izas skull.

– Jag tror att det betyder ju säkert mycket för henne, det känns bra, säger han.

Vann för dottern

Och när det stod klart att pappa hade vunnit hela danstävlingen brast det för Iza, som började gråta av lycka.

– Jag trodde det. Jag har trott på honom hela tiden. Pappa har varit så duktig. Jag är jätteglad. Nu vill jag bara springa till honom, sa hon strax efter beskedet.

Sambon Tarja var lika stolt.

”Oerhört stolt”

– Jag tror att det betyder jättemycket för honom personligen. Han har fått väldigt tuff kritik från juryn och många har sagt att han borde ha åkt ut. Jag är oerhört stolt men jag hade aldrig vågat tro att han skulle vinna, säger hon.

Nu väntar en lugnare period för Ingemar Stenmark, som planerar att dra sig tillbaka från rampljuset efter månader av hård mediebevakning.

– Det blir lugnt, mest trädgårdsarbete. Och i juni en resa utomlands med familjen, säger han.

Publicerad: