Bengt Magnusson kan lämna TV4 – efter cancerbeskedet

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:

Sjukdomen fick tv-ankaret att omvärdera jobbet: ”Jag känner ingen abstinens”

1 av 6 | Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Bengt Magnusson.

I höst fyller ett smått legendariskt nyhetsankare 65.

Cancern får Bengt Magnusson att omvärdera TV4-jobbet, så kanske blir det pension.

– Jag känner ingen abstinens och det är lite skakande, säger han till Expressen.

Bengt Magnusson, 64, är en av de stadigaste nyhetspresentatörerna i rutan. Han har suttit i TV4-nyheterna sedan kanalen startades 1990.

Tidigare i våras fick programledaren beskedet om testikelcancer. Han är därför hemma från jobbet, har opererats och kommit ungefär halvvägs med cellgiftsbehandlingen.

Nytt besked i juni

I juni får Magnusson en ny, grundlig rapport om läget i kroppen, säger han i en intervju med Expressen.

– Mina cellgiftsbehandlingar är klara i slutet av juni och då ska jag genomgå en ny magnetröntgen och sen får vi se vad jag då får för besked.

Bengt Magnusson är optimistisk och tror att juli kommer ägnas åt återhämtning. Sen ska han ha semester. Om allt fortsätter gå enligt planen, kan den karaktäristiska rösten vara tillbaka i rutan i september.

Ingen abstinens från jobbet

Men återkomsten kan bli kort. Bengt Magnusson fyller nämligen 65 i november.

Att gå i pension vid 65 är inget som har intresserat honom tidigare, men när cancern kom in i bilden började Magnusson omvärdera saker och ting.

Han följer sina kollegor på tv varje kväll, men känner ingen abstinens från jobbet. Och det känns ”lite skakande”.

– Det är lite skakande att upptäcka att perspektiven förändras. Förut har jag alltid sagt att det är klart att jag ska fortsätta jobba efter 65, nu är jag inte alls lika säker på det, säger Magnusson till Expressen.

Stöd från familjen

Före TV4 jobbade Bengt Magnusson för Sveriges Radio och SVT. Han har också lett program som ”Vem vill bli miljonär?” och ”Jakten på den röda rubinen”.

Tv-profilen får bland annat stöd från hustrun och teaterchefen Karin Enberg, som helgpendlar ner till honom i Stockholm från Luleå. Den gemensamma dottern och barnbarnen bor i Stockholm.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN