”Jag hittade på hela låten”

TV

”Idol”-Amanda & Marie sågar sin insats på Faddergalan

Foto: SLITNA EFTER SEGERNATTEN Amanda Jenssen och Marie Picasso är klara för ”Idol”-final i Globen. Segerfirandet drog ut sent på natten – och i går uppträdde de på Faddergalan. ”All den här uppståndelsen går inte riktigt att smälta. Men det är gött”, säger Amanda.

GÖTEBORG. Tjejerna tog svenska folket med storm i ”Idol”.

Men i Faddergalan gick det sämre – tycker de själva.

– Jag sjöng bara ett ord rätt, säger Amanda efter framträdandet i tv.

Foto: Många ville ha autografer av idolerna efter framträdandet.

Fortfarande glädjerusiga efter semifinalvinsten tog Amanda Jenssen, 19, och Marie Picasso, 28, flyget till Göteborg och ”Faddergalan”.

Men de stående ovationer i fredagens semifinal byttes mot platt fall på västkusten.

– Ja, det gick helt åt skogen, säger Amanda. Jag sjöng inte ett ord rätt. Eller jo, det första blev rätt. I övrigt hittade jag på både text och melodi.

”Gigantisk grej”

Men idolerna skrattade bara åt eländet.

– Ja, vad ska man göra? Efter semifinalen blev det en sen natt. Jag var uppe till halv fem. Det blev några glas champagne. Sen hann man inte riktigt förbereda sig, säger hon.

Marie hade varit uppe till halv fem även hon, men i hennes fall handlade det om nervarvning och förberedelser inför Globenfinalen.

– Att vara klar för finalen känns fortfarande overkligt. Det är en gigantisk grej som jag kommer att få uppleva, säger hon.

”Slagen av häpnad”

Falsksång eller ej – idolerna var högvilt bland alla unga autografjägare som nästan klättrade på dem efter framträdandet av Elton Johns monsterhit ”Don’t let the sun go down on me”.

– Vilken grej, säger Amanda. All den här uppståndelsen går inte riktigt att smälta. Men det är ... ja, gött!

Och idolerna var inte bara barnens favoriter. Bakom scen hängde rockarna i Mando Diao som många nog skulle gissa inte följer med i ”Idol”-svängarna. En fördom som, efter ett snack med sångaren Gustaf Norén, direkt kom på skam.

– Jag tittar. Och jag gillar verkligen Marie Picasso. Hon har en kraft som är svår att sätta ord på. Man blir verkligen slagen av häpnad när man ser henne, säger han.

Bara en sån sak.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol