Kringlan lämnar barnprogrammet efter knarkbråket

Programledaren lämnar uppdraget: ”Vi har olika intressen”

Förra veckan berättade han om sitt knarkbråk med SVT.

Nu lämnar ”Kringlan” Svensson barnprogrammet ”Sommarlov”.

– Det gick inte längre, säger han.

I förra veckan berättade ”Kringlan” Svensson hur SVT frågat ut honom efter att det kommit in ett tips på att han skulle använt tunga droger på en fest. Något som resulterade i ett bråk mellan honom och tv-kanalen.

I podcasten ”Crazy Town” ger komikern nu beskedet att han lämnar SVT:s ”Sommarlov”. Initiativet var hans eget.

– Jag föreslog det och SVT tyckte det lät rimligt, kan man väl säga. Sen kan jag inte spekulera om de föreslagit det om jag inte hunnit först. Men vi är ganska eniga i det, att det nog är bra om jag inte gör ”Sommarlov”, säger han till Nöjesbladet.

”Gick kanske inte längre”

Han berättar att bakgrunden till beslutet ligger i att det varit svårt för honom att förena jobbet som barnprogramledare och samtidigt göra en stand-up som riktar sig till vuxna. Knarkbråket har dessutom blivit en extra ögonöppnare för detta.

– Jag har försökt tänka bort problemet innan och nu såg jag framför mig att jag kanske skulle känna mig lite begränsad om hela tiden jag skulle tänka efter vad jag sa och hur det påverkade Barnkanalens varumärke. Jag tror jag vill vara lite friare i mitt utövande, helt enkelt. Jag har tänkt att jag skulle köra på tills det inte går längre och nu gjorde det kanske inte det, säger han.

”Flera veckors diskussioner”

Emma Kronqvist bekräftar att avhoppet är något SVT tillsammans med Kringlan gemensamt landat i efter flera veckors diskussioner i samband med en kontraktsförhandling.

– Vi är i en relation och har varit det länge, nu lämnar vi relationen ömsesidigt av olika skäl. Vi har olika intressen och känner att vi inte ska arbeta ihop just den här gången. Vi var mitt uppe i förhandlingen när vi började ha lite diskussioner om uppdraget, säger hon.

Hon vill dock inte gå in på vilka skäl som ligger till grund för SVT:s agerande, men säger att knarkbråket har spelat in.

– Vi började väl kanske diskussionen där och sen har vi landat i en slags helhet.

Publisert: