Filip och Fredrik räddade parets lycka

1 av 4
TV

Carmitha och Sanny Anderssons förhållande saknade gnista.

Men efter Filip och Fredriks besök hittade de lyckan igen.

– De öppnar upp mer än en terapeut, säger Carmitha.

För 17 år sedan på en fritidsgård i Säffle föll Carmitha och Sanny Andersson för varandra. Därefter har de gift sig, flyttat ihop och fått fyra barn. Men gnistan mellan dem saknas. Kärleken har dött - i alla fall för Carmitha.

När programmet ”Ska vi göra slut?” med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i spetsen besöker paret är de särbos med förhoppningen att hitta tillbaka till varandra.

– Innerst inne ville jag inte att hon skulle flytta, det kan jag säga. Men ändå säger jag att vi tog beslutet gemensamt. Men jag vet fortfarande vad jag vill med mitt liv liksom. Jag har varit säker på det hela tiden, säger Sanny i programmet.

De vill vara ihop men frågar sig hela tiden om det verkligen går.

I Carmithas lägenhet bildar dekorationsbokstäverna ordet ”lycka” i fönstret. Men det är ingenting hon känner. Och för programledarna Filip och Fredrik öppnar hon sig ännu mer.

– Jag tyckte de var jättebra. De är fantastiska på alla sätt och vis. Lättsamma människor som kliver in och får en att öppna upp sig, säger hon.

”Går på djupet”

Att vara med i ”Ska vi göra slut?” innebär att visa en hel del känslor och utelämna sig. Men att göra det framför kameran och Filip och Fredrik upplevde Carmitha aldrig som jobbigt.

– Jag har aldrig haft någon som jag öppnat mig för så fort som med dem. De går på djupet och är så mänskliga. Det kändes så himla enkelt, säger hon.

Programledarduon är inga parterapeuter och har ingen säker plan för lycka men lyckas på kort tid nå både Sanny och Carmitha.

– De ger sina råd ur sin synvinkel och är helt opartiska. De kände varken mig eller Sanny innan, säger hon.

Satt press

Till störst del beror deras situation på Carmithas avsaknad av attraktion. För Sanny innebär det en ovisshet i väntan på besked.

– Jag vet ju ingenting. Jag går ju och väntar på hennes besked och henns. Jag vill inte säga orden för de finns inte inom mig, säger han till Fredrik i programmet.

Det var en omtumlande och känslosam tid både innan och under inspelning. I tre intensiva dagar var produktionen på besök hos paret och pressade dem till ett beslut.

– Det var i så fall en bra press. Det var en knuff i ryggen, säger Carmitha.

Nöjesbladet har sökt Sanny Andersson.

”Ska vi göra slut?” sänds ikväll klockan 20:00 på Kanal 5. Då får tittarna veta hur det går för Carmitha och Sanny.

ARTIKELN HANDLAR OM