TV4:s krav på Linda Lindorff efter skadan

TV

Måste skriva på ett avtal för att få medverka

1 av 5

Linda Lindorff har en muskelbristning och hennes läkare avråder henne från att dansa.

Trots det planerar hon att framföra sin samba under fredagens ”Let's Dance”.

Men för att få vara med måste hon skriva på ett avtal med TV4.

– Man vill att jag ska skriva på att jag gör det här av egen fri vilja, säger hon.

Det var under onsdagens repetitioner av ”Let's Dance” som Linda Lindorff fick en muskelbristning i höften.

Det hände mitt i en dans och hon var tvungen att ledas ut ur lokalen i tårar.

– I går var jag så ledsen. Jag kunde inte sluta gråta. Jag var så besviken över att min kropp svek mig när jag kände mig så motiverad och laddad, säger Linda Lindorff.

Efter skadan kände hon sig osäker på om hon skulle kunna dansa i fredagens ”Let's Dance” i TV4, men tidigare i dag meddelade hon på Instagram att hon trots allt ska genomföra sin samba.

Hon säger att hon egentligen inte mår bättre rent fysiskt, men att hon nu har accepterat skadan.

– Det är ganska konstant så som det känns i höften på höger sida, men jag har känt mig bättre i dag för att jag har svalt besvikelsen och jag har accepterat att det är så här nu. Jag tänker göra det bästa av det, säger Lindorff.

”Skadan kan bli värre”

För att få dansa måste Linda Lindorff skriva på ett avtal med TV4.

– Eftersom en läkare har avrått mig från att dansa vill man att jag ska skriva på att jag gör det här av egen fri vilja. Med tanke på att om jag gör det, gör fel rörelser eller råkar ramla, kan skadan bli värre, säger hon och fortsätter:

– Det är ingen som enligt vårt kontrakt tvingar mig att vara med, utan jag har valt det här för att jag vill det.

Samtliga deltagare har fått skriva på ett kontrakt där man binder sig till att vara engagerad i programmet och träna ett visst antal timmar per vecka.

– Man ska inte bara kunna hoppa av hur som helst. Det är inget ovanligt alls, de har alla i sådana här former av program, säger Lindorff.

Har övat in ny koreografi

Under torsdagen har Linda Lindorff övat in en ny koreografi med sin danspartner Kristjan Lootus. Man har tagit bort flera av rörelserna.

– Vi har övat tre timmar i dag, det var så mycket som var nytt. Vi gick igenom den flera gånger, men de jobbiga delarna har vi inte gjort. Vi sparar på det tills det verkligen gäller imorgon, säger Linda Lindorff.

Hur känns det inför i morgon?

– Det känns jättebra och jag känner mig jätteladdad. Jag har fått så mycket kärlek och omtanke från folk att det inte spelar så stor roll hur det går imorgon. Jag känner ändå att jag har blivit så stärkt av all vänlighet. Det är klart att det är roligare att gå vidare än att åka ut, men det kan inte vara livsavgörande på något vis. Jag tänker göra mitt bästa, och även en sådan insats kan kanske premieras eller uppskattas tänker jag.

ARTIKELN HANDLAR OM