Irving: Sluta att gubbrösta

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppmanar tittarna att bojkotta Stenmark

1 av 4
Tony Irving tycker att svenska folket måste skärpa sig - och sluta rösta på Stenmark. ”Att ha fokus på någon som inte är bäst är fel”, säger han.

Ingemar Stenmark får mer fokus än han förtjänar.

Det anser ”Let’s dance”-juryns ordförande Tony Irving - som nu uppmanar tittarna att sluta rösta på skidkungen.

– Han är näst sämst i tävlingen, säger han.

Att Ingemar Stenmark, 59, är årets mest omtalade ”Let’s dance”-deltagare råder det ingen tvekan om. Han har både varit tv-tittarnas favorit och orsakat storbråk i juryn.

Nu har Tony Irving, ordförande i juryn, fått nog av uppmärksamheten kring den före detta slalom­stjärnan.

– Det är för tok på mycket fokus på Stenmark. Man får inte glömma att han inte är bäst, säger han.

”Fokusera på Marie”

Irving menar att tv-publiken fokuserar på fel saker, och att Ingemar Stenmark är en av de sämsta deltagarna som är kvar i dans­tävlingen.

– Varför hänger nationen upp sig på en man som är näst sämst av de fem par som är kvar? Fokus bör vara på Marie Serneholt, inte på Ingemar Stenmark. Att ha fokus på någon som inte är bäst är fel, säger han.

Irving är besviken över att tv-tittarna fortsätter att rösta på Stenmark, trots hans brist på danskunskaper. Han säger också att det har varit en trend under alla säsonger av programmet att fokusera på männen, snarare än kvinnorna.

– Det är dags för svenska folket att skärpa sig. Sluta rösta på gubbarna, rösta på kvinnorna!

Ingemar Stenmark själv håller med om att han är långt ifrån bäst i tävlingen, och säger att han har tuff konkurrens från de andra.

”Ingen chans”

– Dansmässigt finns det många som är bättre än jag. Oj oj, jag har inte en chans. De flesta är antingen jämnbra med mig eller bättre. Det finns ingen som är sämre än mig tycker jag, säger han.

De hätska bråken i juryn angående bedömningarna av honom har han tidigare inte velat blanda sig i.

– Jag kan för lite om dans för att säga det, så jag vill helst inte lägga mig i det där. Det är inte mitt problem, sa han till Nöjesbladet för några veckor sedan.

Publicerad: