Så mörkade TV4 allvarliga missen i ”Gladiatorerna”

TV

Mohammed vräkte ner gladiatorn – men snuvades på poängen

1 av 6 | Foto: Mohamed Ar-Rawi mötte nya gladiatorn Delta i ringarna.

Det såg ut som att Mohamed Ar-Rawi bara släppte ringarna efter att ha fått gladiatorn Delta att bada.

Men enligt utmanaren är sanningen en helt annan.

– De har klippt bort massor.

I kvällens premiär av ”Gladiatorerna” i TV4 ställdes Mohamed Ar-Rawi, 25, mot blott 19-årige Edvin Forsgren.

I ett av momenten gäller det att ta sig förbi gladiatorn genom att svinga sig i ringar som hänger över en pool.

Mohamed fick möta den nya gladiatorn Delta, som snabbt klängde sig fast vid honom. 25-åringen lyckades dock skaka av sig Delta. Gladiatorn störtade ner i vattnet.

Klippte bort intervju

Då var det bara för Mohamed att svinga sig över till gladiatorns sida av ringarna för att få poäng. Men i stället släppte han ringarna nästan direkt – och fick en nolla i protokollet.

Det var i alla fall var tv-tittarna fick se. Men enligt Mohamed gick det egentligen till på ett helt annat sätt.

– När jag fick ner gladiatorn gick musiken och lamporna i gång. Det indikerar att grenen är över, så jag blev förvirrad. Jag vände mig mot domaren. Han sa något till mig, men jag hörde honom inte. Då släppte jag, säger han.

Efteråt blev Mohamed intervjuad av Anders Timell. Han fick då frågan om att musiken startade.

– Han sa till mig: ”Vad hände där ute? Varför gick musiken i gång?”. Men då var det någon från kontrollrummet som sa att vi skulle ta om intervjun och inte fråga om musiken. Men i tv kom inte den intervjun med alls, säger Mohamed.

”Uppgiven och frustrerad”

Tävlingen slutade med att Mohamed fick lämna ”Gladiatorerna”. Enligt honom hade misstaget i ringarna stor betydelse för utgången i programmet.

– Jag kände mig uppgiven och frustrerad. Jag kunde inte riktigt släppa det under resten av grenarna.

Nu anklagar han TV4 för att ha mörkat missen.

– De har klippt bort väldigt mycket. Har man gjort fel så ska man stå för det. Jag känner mig orättvist behandlad. Det är verkligen inte något professionellt agerande, säger han.

I programmet verkar det onekligen som att lamporna börjar blinka när Mohamed hänger i ringarna. Ljudet från publiken tystnar också misstänkt snabbt.

Reglerna kan ändras

Pelle Porseryd är exekutiv producent för ”Gladiatorerna”. Han säger sig inte minnas några detaljer kring ringincidenten.

– Jag minns inte hur ljudet och ljuset gick i gång eller inte gick i gång. Vi spelade in detta för några månader sedan, och det är väldigt många moment.

Han fortsätter:

– Det är otroligt trist det som hänt. Han klarade grenen, men blev ändå utan poäng. Vi diskuterade hur vi skulle agera, men kom fram till att vi var tvungna att följa regelverket.

Porseryd förnekar att TV4 medvetet har försökt dölja det inträffade.

– Vi har tusentals personer som ser allt som händer på plats. Så vi kan inte förvränga verkligheten. Men allt som händer och alla intervjuer får inte plats.

Till nästa säsong kan reglerna för grenen ändras.

– Vi har inte varit med om något liknande förut. Och vi vill undvika att det händer igen. Så vi diskuterar att eventuellt ändra reglerna, säger Pelle Porseryd.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4