Fredrik Lindström: Jag sover – med dammsugaren på

Avslöjar udda sovfäblessen i SVT:s program

TV

Ligger du vaken om natten?

Gör som Fredrik Lindström och dra på dammsugaren.

– Jag gör det när jag har sömnsvårigheter, säger han till Nöjesbladet.

Rent hus – och en god natts sömn.

Tv-profilen och komikern Fredrik Lindström, 54, avslöjar i SVT:s ”Tror du jag ljuger?” att han sover med dammsugaren på.

– Ljudet är ju väldigt sövande. Det har funnits hela livet men jag har inte alltid bejakat det, säger han.

Städskåpet öppnas inte minst när han ligger vaken inpå småtimmarna, säger han till Nöjesbladet. Dammsugaren ställer han på golvet bredvid sängen.

1 av 2

– Det är inte som att jag gör det alltid utan det är mer när jag har sömnsvårigheter. Jag tycker det är behagligt, säger han.

”Ville lägga mig bredvid”

Dammsugarljud finns listat på föräldrasajter som knep för att få barn att somna ihop med till exempel musik och köksfläktar och Fredrik Lindström håller med om att det är något med själva ljudfrekvensen och ljudbruset och att det funnits med honom sedan barnsben.

– Jag märkte att jag blev sömnig när min mamma dammsög när jag var liten och ville lägga mig och sova bredvid dammsugaren, inte kramas med den men lägga mig intill om det fanns något mjukt i närheten.

”Har haft lite problem”

För programledaren Anna Mannheimer berättar han att han väljer dammsugare efter hur den låter och att ljudet kan göra honom sömnig när han städar.

Men hur påverkar det relationen med den övriga familjen?

– Jag har haft lite problem med det kan jag säga, men barnen sover i regel inte i samma rum som jag och jag är inte sambo med flickvännen så jag sover en del på egen hand, säger han i ”Tror du jag ljuger?”.

ARTIKELN HANDLAR OM