Nakne kocken gör tv i Sverige

avErik Sidung

Publicerad:
Uppdaterad:

Hemlig Jamie Oliver ville låna Stadsmissionens bageri

Foto: Foto: MARIA ÖSTLIN, DRAGO PRVULOVIC
Det finns misstankar om att det är ärtsoppa och pannkakor tv-kocken Jamie Oliver har i siktet när han smyger runt i Stockholm i dagarna.

Nakna kocken är i Sverige – Jamie Oliver besöker Stockholm för att spela in ett avsnitt till sin nya tv-serie där han reser runt och lagar mat från olika länder.

– De pratade om ärtsoppa och pannkaka, säger Ewa Gledin, enhetschef på Stadsmissionen.

Ewa Gledin på Stadsmissionen blev kontaktad av Jamie Olivers produktionsbolag som var intresserade av att använda sig av Stadsmissionens bageri.

– Det attraherade säkert Jamie Oliver eftersom vi jobbar för en god sak, säger hon.

Fick inte plats

Men bageriets utrymmen var för trånga för att rymma all utrustning som behövdes för att spela in.

– Det är jättetråkigt att det inte gick att genomföra, men det var omöjligt på grund av utrymmesbrist, säger Ewa Gledin.

På produktionsbolaget Fresh One i London bekräftar man att Jamie Olivers Stockholmsbesök handlar om att spela in ett avsnitt till nya tv-serien.

– Han åker till olika europeiska städer och gör ett program om varje, det han gör för tillfället är alltså Stockholm, uppger de.

Programmet ska handla om varje stad och lands traditionella mat. Men exakt vad han gör i Sverige vill bolaget inte säga.

– Vi kan inte berätta något om vad han har gjort eller vad han ska göra. Men han filmar nu, han är ute i Stockholm just nu, säger en representant från Fresh One.

Topphemlig

Jamie Oliver valde att inte använda Stadsmissionens bageri, men under måndagen dök han upp utanför, på Stortorget i Gamla Stan i Stockholm.

– Han dök upp på torget, inte för att träffa oss, utan de tog bilder till hans magasin och filmade scener, säger Ewa Gledin.

Hemlighetsmakeriet runt produktionen är stort på produktionsbolaget. De vill inte berätta om vilka andra städer Jamie Oliver har besökt, eller kommer att besöka. Det står dock klart att Stockholm är den enda staden i Sverige som föräras med stjärnkockens närvaro. Tv-serien kommer att sändas tidigast nästa år.

Publicerad: