Noah Hawley sätter punkt för ”Legion”

Av: TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Pari Dukovic/FX/FOX/TT
I den tredje säsongen av "Legion" får vi reda på hur det går för mutanten David Haller (Dan Stevens). Pressbild.

Snart kommer den tredje och sista säsongen av den hyllade psykedeliska Marvel-serien "Legion". Skaparen Noah Hawley känner tillförsikt inför sin hopknutna säck.

– Jag vet inte hur man berättar en historia som inte har ett slut, säger Noah Hawley till TT.

Serien "Legion" är en fristående berättelse inom Marvels "X-men"-universum och i centrum för historien står mutanten David Haller.

Bakom projektet står serieskaparen Noah Hawley som även har gjort den lyckade tv-serieversionen av bröderna Cohens "Fargo".

Friare tyglar

De båda tv-serierna kan beskrivas som något udda jämfört med andra serier i samma genrer. Hawley räds inte att gå sin egen väg och troligen är det en av förklaringarna bakom framgången. Men hur kommer det sig att just han har fått så fria tyglar?

– Om jag berättar hemligheten så kommer alla att få det. Nej, hemligheten är att jag jobbar med kollegor som har en vision, säger Noah Hawley och fortsätter:

– Jag brukar säga att jag är i "Lita på mig-branschen". Jag kan bara till viss del förklara hur det kommer kännas att se en serie. Såvida jag inte först skapar serien och visar den.

Enligt Hawley är det svårt att få produktionsbolag att lita på ens vision i Hollywood, men han är lyckligt lottad. I fallet med "Legion" underlättade det säkert att han hade en Emmybelönad säsong av "Fargo" i ryggen när han presenterade manuset för tv-bolaget FX.

Meningsfullt slut

Vad som drog honom till "Legion" var en önskan om att leka med superhjältegenren och på ett respektfullt och realistiskt sätt utforska en rollfigur med psykisk ohälsa. I den avslutande tredje säsongen ställs relationen mellan David Haller (Dan Stevens) och Sydney Barrett (Rachel Keller) på sin spets. Dessutom gör Hallers pappa, den berömde mutanten Charles Xavier (Harry Lloyd), entré.

Fler detaljer är det ont om. Men Noah Hawley själv är nöjd med hur serien avslutas.

– Om du bryr dig om de här rollfigurerna så kommer slutet att vara begripligt och meningsfullt, säger Noah Hawley.

 

Säsong tre av "Legion" har premiär på Fox den 11 juli.

Publicerad:

LÄS VIDARE