Nu tar han plats i "Parlamentet"

TV

Peter Magnusson: Det känns lite läskigt

Han har alltid jobbat med bäste vännen David Hellenius.

Men nu ska Peter Magnusson stå på egna ben - i TV 4:s succéprogram "Parlamentet".

- Det känns lite läskigt, säger han.

Foto: FREDRIK HOFGAARD
snart tv-politiker Peter Magnusson tar plats i "Parlamentet" när den populära humorshowen säsongsstartar i februari. - Det ska bli otroligt kul, säger Peter som i höstas var en av programledarna för "Idol 2004".

Peter Magnusson, 30, gjorde sig först känd när han skämtade om kungahuset i satirprogram som "Pyjamas" och "Pass på!" på ZTV och TV3.

Men det var när han ledde TV4:s jättesuccé "Idol 2004" tillsammans med David Hellenius i fjol som han fick sitt definitiva genombrott.

I vår syns duon i TV4:s "Hey baberiba" - men Aftonbladet kan i dag avslöja att Peter Magnusson samtidigt hoppar in som ny panelmedlem i den politiska humorshowen "Parlamentet".

- Det ska bli otroligt kul. Jag har följt programmet själv och det är alltid väldigt roligt att skämta om politik, säger han.

Nu blir han ensam

Det finns dock lite smolk i glädjebägaren - för en gångs skull måste Peter klara sig utan evige vapendragaren David Hellenius som har tackat nej till att vara med.

- Ja, det känns ju läskigt så klart. Men det är kul att göra något på egen hand också, det ska nog gå bra, säger Peter Magnusson och skrattar.

Inte tröttsamt

Du och David har blivit som Piff och Puff. Tröttsamt att alltid bli förknippad med honom?

- Nej, jag tycker att David är så jävla bra att jag mest är stolt över att bli det, säger han.

Programledare för "Parlamentet", som startar på TV4 den 13 februari, är som vanligt Anders S Nilsson.

Jon Forsling