TV

”Game of thrones”-skådisen flyttar till Ljusdal – för att rädda benet

Av: 

Björn Berglund

TV

Isländske Konrad Ragnarsson, som varit med i ”Game of thrones” har flyttat till svenska Ljusdal.

Anledningen?

Han vill rädda sitt skottskadade ben.

– På Island vill de bara amputera, säger han till Helahälsingland.se .

I succéserien ”Game of thrones” spelar den isländske skådespelaren Konrad Ragnarsson ”wildling”, det vilda folkslag som bor norr om den stora ismuren.

Han har bland annat fått spela emot Kit Harington, som spelar Jon Snow och de hade mycket gemensamt. Harington råkade nämligen bryta benet under inspelningen och Konrad Ragnarsson har varit med om något liknande.

Skottskada i benet

– Jag har en skottskada i benet sedan snart 30 år, som är väldigt besvärlig, säger han till Helahälsingland.se.

Konrad Ragnarsson har två av sina fem barn i Ljusdal och nu har de övertalat honom om att flytta dit för att få hjälp med sina benbesvär.

– På Island vill de bara amputera benet, men jag vill göra allt jag kan för att behålla det. Man kan ju alltid försöka och hoppas på att de kan hjälpa mig, fortsätter han.

Svår uppväxt

Trots flytten och det dåliga benet har Konrad Ragnarsson inga tankar på att ge upp skådespeleriet. Han debuterade 2011 i den isländska serien ”Heimsendir” och säger sig ha haft ett 70-tal mindre roller sedan dess, bland annat i ”The secret life of Walter Mitty” och ”Noah”. 2011 var han med i dokumentären ”Syndir feðranna” och berättade om sina traumatiska år på ett isländskt barnhem.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert: