Ny fest hos Plura

TV

Leif GW först ut i köket: Jag tycker det är ett skitbra program

Foto: Stekpannan fylld med läckerheter Plura Jonsson hade i går kväll besök av Melodifestivalaktuella Pernilla Andersson, hennes make Dregen och Johan Ulveson. Med i köket var också Pluras bror Carla. Det var andra dagen av åtta i inspelningen av ”Pluras kök”. Programmet ska ha premiär i mitten av mars och flyttar från TV8 till TV3.

Nu pågår ”Pluras kök”-inspelningarna för fullt.

Nöjesbladet kan avslöja att Leif GW Persson, 65, är en av gästerna.

– En del kockar har en kolossal jävla självöverskattning, säger han.

Foto: Leif GW Persson.

I mitten av mars är det premiär för ”Pluras kök” i TV3. I den nya säsongen har Plura Jonsson, 59, förlorat sin parhäst Mauro Scocco, 48, men bjudit hem tre gäster åt gången på middag. En av dem är kriminologen Leif GW Persson.

– Jag tycker att det är ett alldeles utmärkt program. Han har ett förhållningssätt till matlagning som beklagligtvis alla de där andra tokkockarna saknar. Han är lugn och avskalad och har ett sinnligt förhållande till det han gör, säger han.

Tvekade aldrig

I måndags var första inspelningsdagen för ”Pluras kök” och Leif GW Persson bjöds hem till Plura Jonsson tillsammans med Fredrik Wikingsson, 37 och artisten Lisa Miskovsky, 35.

– Åh, i taxi på väg mot ”Pluras kök” (i Pluras lägenhet). Kalla mig övertänd! Kalla mig trainwreckteve waiting to happen, när gitarren greppas, skrev Fredrik Wikingsson på Twitter.

För Leif GW Persson fanns det ingen tvekan när han fick frågan om att medverka i programmet.

– Jag kastade mig på uppdraget omgående. Jag har sett ”Mauro och Pluras kök” både när det gick och även nu när de går i repris. Jag tycker att det är skitbra, säger han.

Leif GW Persson har däremot svårt för andra tv-kockar.

– De andra springer mest runt och dänger grytor i huvudet på varandra, som i ”Elaka kocken”. I bästa fall är de där kockarna psykologiska gränsfall. Per Morberg går ju på som att världskriget har börjat.

Lätt som en plätt

Leif GW Persson anser att matlagning är enkelt.

– Du kan väcka mig mitt i natten och jag kan göra en omelett med bakbundna händer. Men kockarna går på som att de har transplanterat hjärta och lungor på en stackare i skenet av en ficklampa. Det är en kolossal jävla självöverskattning.

I ”Pluras kök” kommer det också spontana musikinslag, precis som i förra säsongen.

– Jag gillar sånginslagen med gamla progglåtar. Under inspelningen övertygade jag dem om vikten av att sjunga några frälsningssånger. Det gick alldeles utmärkt. Men sedan skulle de ha någon jävla tävling med mystiska riff från gitarrlåtar av personer som inte ens var födda när jag blev pensionär, säger Leif GW Persson.

Ringde till USA

I går fortsatte inspelningarna hemma hos Plura Jonsson. Kvällens inbjudna gäster var melodifestivalaktuella Pernilla Andersson, 36, med maken och artistkollegan Dregen, 37, och skådespelaren Johan Ulveson, 56.

Filip Hammar, 35, ska också vara påtänkt som gäst i programmet. I måndags fick han ett samtal från Plura Jonsson.

– Jag fick en intresseförfrågan. Det är klart jag skulle vilja vara med om jag får och har tid. Jag kommer till Sverige i slutet av februari.