Här hjälper ”Game of thrones”-fienderna flyktingar från Syrien

1 av 3 | Foto: ”Game of thrones”-skådespelaren Lena Headey (till höger) pratar med syriska flyktingar i ett läger i Grekland.
TV

Familjerna Stark och Lannister gräver ned stridsyxan.

Under ett besök i ett flyktingläger förenades Maisie Williams och Lena Headey.

I succéserien ”Game of thrones” är det varandras värsta fiender. Men när kameran stängs av går de ihop för att göra världen bättre.

Tillsammans besökte skådespelarna Maisie Williams och Lena Headey ett flyktingläger på en grekiska ön Lesbos. Syftet med besöket var att uppmana de europeiska ledarna att ge mer stöd till de tusentals syriska och afghanska flyktingar som kommer till Europa över Medelhavet. Det skriver bland annat Digital Spy.

”Kan göra det bättre för dem”

Kollegorna fick också sällskap av Liam Cunningham, även han känd från serien. Trion diskuterade den nya överenskommelsen mellan EU och Turkiet som gör att Grekland kan skicka tillbaka flyktingar till Turkiet.

– Dessa smarta, hårt arbetande människorna vill hem. Men de har fastnat och de är ledsna. Vi kan göra det bättre för dem. Vi måste göra det bättre för dem, säger Lena Headey i ett uttalande.

Avtalet har tidigare kritiserats av människorättsorganisationer som menar att Turkiet inte ger flyktingar jobb eller de tjänster de behöver.

Maisie Williams och Lena Headey spelar Arya Stark och Cersei Lannister i ”Game of thrones”.

ARTIKELN HANDLAR OM