Talangsåpans tid är förbi – då skakar TV4 liv i ”Idol”-liket

Martin Söderström om ”Idols” comeback

Ingen bryr sig om talangsåporna längre.

Så vad gör TV4?

Skakar liv i "Idol"-liket, förstås.

Grattis, Sverige.

Martin Söderström
Martin Söderström

Det var ingen som tittade på "The voice".

"X factor" var det inte många som brydde sig om.

Den sista säsongen av "Idol" blev seriens absolut svagaste och den tidigare så stolta musiktävlingen linkade skadskjuten ut i kulisserna och drog sin sista suck. Och ingen var väl, egentligen, så värst ledsen för det.

Men allt det där är är tydligen glömt nu.

TV4 tar nämligen fram defibrillatorn, beger sig till tv-kyrkogården och gräver upp "Idol" igen.

Det är förbluffande märkligt resonerat.

Alla tecken tyder på att talangsåpans tid är förbi. Inte bara i Sverige. I USA dras de här programmen med rasande tittarsiffror och vikande intresse.

Att TV4 skulle lyckas vända en världstrend genom att gräva upp "Idol"-liket är lika sannolikt som att Peter Harrysson skulle ta OS-guld i höjdhopp.

Vägran att blicka framåt och istället krampaktigt hålla fast vid ett program en sen gång var en succé är det sorgligaste med det svenska tv-klimatet över huvud taget just nu.

Det är dags att släppa sargen, gå vidare, hitta nya spännande saker som ingen sett förut. Att överraska, förbluffa och imponera tittarna. Med nya saker.

Inte med sådant vi redan sett - och tröttnat på.

Hur svårt ska det vara att inte dra ett varv till på förhoppningsfulla tonåringar som härmar Whitney Houston och en sockerchockad jury som vrålar innehållslösa överord som "världsstjärna"?

Helt omöjligt, vad det verkar.

Publisert: