”Jag grät när jag såg programmet”

Foto: Tränar hemma Programledaren för svenska ”Biggest loser” har sitt eget träningsknep. ”Jag tränar med hjälp av Nintendo Wii och ett program där man har en personlig tränare, perfekt när man som jag har småbarn och inte kan komma loss”.
TV

BÅLSTA. Jessica Almenäs är trött på skruvade dokusåpor där folk slår knut på sig självaför att bli kända. Och stolt över att få leda TV4:s jättesatsning ”Biggest loser”.

– Men ni som bara vill se smala slickepinnar i tv borde sätta på er dumstruten.

Gruset knastrar under Jessicas höga klackar när hon ställer sig tillsammans med 14 kraftiga killar och tjejer utanför Ekolsunds slott i Bålsta.

– Dom har så mycket vilja och kommer fixa det här, säger Jessica Almenäs.

”Let’s dance” hade precis slutat i våras när hon fick frågan från TV 4 om att också leda ”Biggest loser”.

”Började gråta”

– Jag hade först ingen aning om vad det var men när jag tittade på den amerikanska förlagan började jag gråta. Det var så lätt att känna med dessa människor som kämpar för att få ordning på sin hälsa.

De svenska deltagarna, som kommer från hela Sverige, har i dagarna anlänt till Ekolsunds slott där de ska bo under nio veckor – och peppas att både äta sundare och röra på sig mer än någonsin. Den som på slutet förlorat flest kilon vinner och erövrar titeln ”Biggest loser”. Till sin hjälp har deltagarna allt från personliga tränare till läkare – och så Jessica Almenäs förstås.

– Jag kommer att göra allt för att uppmuntra dom.

Måsta prata lugnare

Det är första gången Jessica Almenäs inte jobbar i direktsändning med ett program, en annorlunda utmaning.

– Jag är van att prata väldigt fort för att få med så mycket information som möjligt, nu blir jag tillsagd flera gånger att tala lugnare, ha ha.

Under ”Let’s dance” i våras fick du utstå nedlåtande kommentarer om dina extrakilon efter att ha fött sonen Dylan. Hur ser du på det?

– Ni som bara vill se smala slickepinnar i tv borde sätta på er dumstruten. Det är så fånigt. Har man precis fått barn är det normalt att ha lite mer att bära på.

”Biggest loser” har premiär på TV4 i höst.