SVT, Sveriges Television

SVT återupplivar ”Draknästet”

Av: 

TT

Jacob De Geer, Shervin Razani, Sara Wimmercranz, Lena Apler och Jonas Eriksson är de fem "drakarna" i den nya säsongen av "Draknästet". Pressbild.

Foto: SVT

TV

Det är sju år sedan "Draknästet" senast visades i svensk tv. Nu återupplivar SVT formatet – med fem helt nya entreprenörer i panelen.

Jacob De Geer, grundare av techföretaget Izettle, Lena Apler, grundare av finansbolaget Collector (numera Collector Bank), riskkapitalisten Sara Wimmercranz, entreprenören Shervin Razani och fotbollsdomaren Jonas Eriksson. Det är de fem "drakar" som deltagarna i programmet får presentera sina affärsidéer för.

Och vad har en fotbollsdomare i gruppen att göra, undrar kanske vän av ordning? Jonas Eriksson har vid sidan av sin domarkarriär byggt och sålt bolag för tv-sporträttigheter. I dag jobbar han bland annat med tränings- och hälsokedjan We.

"'Draknästet' är ett välkänt format för publiken, som i denna omgång erbjuder en fin plattform för unga människors innovation och drömmar från hela Sverige", säger Anna Luuk Priske, faktabeställare på SVT, i ett pressmeddelande.

"Draknästet" visades först i SVT 2009–2010 och sedan i TV8 2014. Den nya säsongen börjar sändas i SVT 19 augusti.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Fick revansch efter tv-programmet

ÄMNEN I ARTIKELN

SVT, Sveriges Television

Lena Apler

Jonas Eriksson

Collector

Izettle