”Gör man bra ifrån sig så klarar man sig”

TV

Sam slår tillbaka mot Gathanias sågning

Foto: Sam Hagberth i sedvanlig keps.

Han charmade juryn och tv-tittarna – men sågades av Gathania.

Nu slår Sam Hagberth tillbaka.

– Gör man bra ifrån sig så klarar man sig. Jag gjorde mitt bästa framträdande senast.

Gathania Holmgren åkte ur ”Idol 2007” i den senaste fredagsfinalen.

När Gathania senare chattade med läsarna på aftonbladet.se avslöjade hon att hon tyckte att Sam borde ha åkt ut.

– Han har en jättehärlig röst, men jag ser inte honom som en popstjärna som ska representera på turnéer runt om i världen och hänga på affischer i flickrum, skrev Gathania i chattet.

Sam Hagberth håller inte med.

– Hon kanske tycker så för att jag hängde löst gången innan. Själv tycker jag att jag gjorde mitt bästa framträdande senast. Många har också sagt det till mig.

Malmöpågen hängde löst för två veckor sedan, men i det senaste programmet vände han på steken. Hans tolkning av Enrique Iglesias ”Tired of being sorry” imponerade både på juryn och tv-tittarna.

– Jag tror det var en låt som fler kunde ta till sig, sedan påverkas nog folk av vad juryn säger. Men tittarna röstar mycket efter prestation, har det visat sig. Gör man bra ifrån sig så klarar man sig. Men annars fokuserar jag inte på vad andra tycker. Det är så lätt att förlora sig själv. Jag vill hellre se tillbaka på tävlingen och tänka att jag gjorde mig egen grej.

Du gjorde ditt bästa framträdande hittills och börjar bli varm i kläderna. Vad säger du om att du inte skulle vara en popstjärna?

– Jag sjunger för att beröra människor och för att jag vill förmedla låten på ett bra sätt. Sedan om man är en popstjärna eller inte spelar ingen roll.

Hur går det till när ni väljer låtar?

– Klockan tolv på natten på fredagen får vi en lista med 25 låtar att välja mellan. Sedan ska vi ha bestämt oss klockan nio på morgonen. Jag lägger mellan två och tre timmar på att välja låt. Jag försöker välja en låt som passar mig och som sticker ut i sammanhanget.

På fredag gäller temat ”låtar med betydelse”. Sams val: Metallicas blytunga klassiker ”Nothing else matters”.

– Det är en bra låt som jag tror jag kan göra bra på mitt eget sätt och där texten betyder något för mig. Tidigare har jag valt sånger för att försöka visa min bredd. Nu ska jag försöka gå mer på känsla. Hoppas det går lika bra som förra fredagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol