Läsarna: Lägg ner, Oldsberg

avEmily Asserbäck, Martin Ekelund

Men programledaren vill fortsätta med ”Här är ditt liv” – på sina villkor

”Här är ditt liv” är över för den här gången.

Ingvar Oldsberg gör gärna en uppföljare. Men Nöjesbladets läsare säger: ”Nej tack!”

– Det här är nog inte hans grej, skriver signaturen Janne, 58, från Härnösand.

Foto: Foto: ANDERS DEROS
Ingvar Oldsberg är nöjd med ”Här är ditt liv” och vill fortsätta. Men i en omröstning på aftonbladet.se svarar 58 procent nej på frågan om de vill se en fortsättning av programmet.

En av Sveriges mest folkkära programledare har sex veckor i rad sopat banan med de andra kanalerna. Ingvar Oldsberg gav nytt liv till SVT:s klassiker ”Här är ditt liv” från 80-talet och tittarna älskade det.

– Jag tycker det har varit en fantastisk säsong och det som egentligen belyser det är tittarsiffrorna. Vi ligger etta 2–3 veckor och är höstens vinnare i tittning, säger Ingvar Oldsberg.

”Svaren kom inte”

Men nu har Aftonbladets läsare fått nog. I en nätundersökning svarar 58 procent av de 15 400 personerna som röstat att de inte vill se någon uppföljning av ”Här är ditt liv”.

– Det här är nog inte hans grej – urtråkigt helt enkelt. Men takten i tv var en helt annan när dom här programmen sändes för urminnes tider sedan. Heja på Oldsberg! Kom igen med något bättre tack, det är du värd, skriver signaturen Janne, 58, från Härnösand i en kommentar på aftonbladet.se.

Ingvar Oldsberg har under hösten kritiserats för att vara för mjuk och inte ställa några tuffa frågor. Kritiken kom bland annat från en av de kidnappade – journalisten Stina Lundberg Dabrowski.

– Man säger att frågorna inte ställs. Jag ställde alla frågorna till henne; giftermål, sex, festande. Men svaren kom inte,säger Oldsberg.

”Packade in för mycket”

Ingvar Oldsberg är trots kritiken nöjd med första säsongen av ”Här är ditt liv”. Lärdomarna från de sex gångna programmen är också förutsättningarna för ytterligare en säsong av tittarsuccén.

– Felet vi gjorde i början var att vi packade in för mycket i programmet. Det kunde bli en minut och 30 sekunder med en person. Lärdomarna är att inte packa det så mycket med gäster utan ha färre och längre samtal och möjligen banda programmen eller ha en öppen sluttid, säger han.

Om det blir en ny säsong, är du sugen på att vara programledare?

– Ja, men självklart. Men det är utifrån de förutsättningarna jag nämnde. Jag tror inte att svenska folket bryr sig ett ögonblick om det är direktsänt eller bandat, det tänker de inte på. Det man tänker på är: ”Är det kul? Är det bra? Är det underhållande? Ger det mig något eller inte?”, säger han.