Nyhetsmorgon

Profiler rädda för TV4-haveri

Av: 

Joni Nykänen

TV

Efter Laila Bagges kaos-sändning i Nyhetsmorgon: Det blir inte toppen

TV4:s ”Nyhetsmorgon” har blivit ”Kändismorgon” i sommar.

Nu ryter flera TV4-profiler till om bristen på kompetens.

– De flesta som hoppar in på somrarna är ovana och klart det inte blir toppen, säger Steffo Törnquist.

I lördagens ”Nyhets­morgon” i TV4 gjorde Laila Bagge Wahlgren en ­kritiserad debut som programledare. Hennes insats har sågats för bland annat felsägningar och faktafel.

Nu ryter flera TV4-profiler till eftersom kändisskap riskerar att gå före journalistisk kompetens i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

– Eftersom det är ett journalistiskt program är det en stor fördel, för att inte säga en nödvändighet, att journalister leder programmet, säger Steffo Törnquist, ­veteran i ”Nyhetsmorgon”.

”Det är skitsvårt”

Han har nyhetskollegorna Malou von Sivers, Bengt Magnusson och Anna Lindmarker vid sin sida som håller med om att en person med journalistisk bakgrund krävs.

– Det är skitsvårt och ser bara lätt ut om man är jävligt driven. De flesta som hoppar in på somrarna är ovana och klart det inte blir toppen, säger Steffo Törnquist.

Men varken han eller de andra vill kommentera ­eller recensera Laila Bagges insats specifikt. Von Sivers ­poängterar dock att det är olyckligt när programmet använder sig av en ensam kändis som programledare.

– Det är fel mot den som sitter där att behöva hamna i svåra situationer. Jag vet inte hur en person utan ­rutin skulle kunna hantera en händelse som Utøya. Nyhetsflödet stannar inte bara för att det är sommar, säger Malou von Sivers.

”Ingenting nytt”

Marit Danielsson, exekutiv producent för ­”Nyhetsmorgon”, förklarar att vid en stor händelse kan TV4 News ta över sändningen ifall den journalistiska kompetensen saknas.

– Det är ingenting nytt att det kommer in nya personer på somrarna. Vi väljer personer som vi tror kommer att ge tittarna ett härligt program, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

BILDEXTRA: De leder Nyhetsmorgon i sommar

Publisert:

LÄS VIDARE

Steffo Törnquist slår rekord i viktras

ÄMNEN I ARTIKELN

Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist

Johan Macéus