TV

Hassle vägrar allsång

Av: 

Anton Assarsson

TV

’Inte bekväm med det’

SKA BLI FOLKLIG Hassle ställer sig på Skansen-scenen i kväll. ”Det är svårt att inte känna sig folklig i det här sammanhanget. Det når ju fram till så många människor, som en fotbollsmatch”, säger han.
SKA BLI FOLKLIG Hassle ställer sig på Skansen-scenen i kväll. ”Det är svårt att inte känna sig folklig i det här sammanhanget. Det når ju fram till så många människor, som en fotbollsmatch”, säger han.

Erik Hassle nobbar världen för Sverige och Skansen.

Men någon allsång ­bjuder han inte på.

– Nej, det vill jag inte. Jag känner mig inte ­bekväm, säger han.

Erik Hassle, 23, har en plan. Han ska bli folklig.

Som 20-åring lanserades han stenhårt i USA och Storbritannien. Han spåddes en lysande framtid som svensk musikexport. Men succén uteblev.

– Det blev aldrig någon Billboard-etta. Det är lätt att ha en bild av hur saker ska gå när man står utan­för. Så ­enkelt är det inte alltid, ­säger han.

”Extremt häftig tid”

Även om genombrottet aldrig kom ångrar Erik ­Hassle inga beslut han tog under perioden.

– Det var en extremt häftig tid, den första explosionen i mitt liv. Jag fick ett självförtroende som ­inte riktigt fanns där innan. Jag kan ju fundera över hur jag ska gå vidare nu, men jag ångrar inget, ­säger han.

Nu satsar Erik Hassle i stället allt på Sverige. Hans nya skiva släpps i morgon, och i kväll uppträder han i ”Allsång på Skansen”. Han vill bygga en karriär på ­hemmaplan för att eventuellt satsa i utlandet senare.

– Det är viktigt även internationellt att man har en grund att stå på i sitt hemland, säger han.

”Vi tvingar ingen”

Uppträdandet i ”Allsång på Skansen” blir ytterligare ett steg i jakten på folkets kärlek. Men ­någon egen allsång vill han dock inte bjuda på.

– Jag slipper faktiskt. De frågade mig men jag hade ingen lust. Jag vill inte göra något som jag inte känner mig bekväm med.

På SVT tar man allsångs­embargot med ro.

– Jag visste inte att han var obekväm, men då är det ­jättebra att han slipper. Vi tvingar ingen, säger producenten Susanne Jacobsson.

Erik Hassle om ...

... ”Allsång på Skansen”:

– Det är det största musik­programmet i Sverige, bredare än något jag varit med i tidigare.

... scenen:

– De luras! Den är så sjukt mycket mindre i verkligheten än på tv.

... billboardlistan:

– Det hade varit grymt att vara med där! Jag brukar gå in och tjuvkika då och då.

... förväntningar:

– Gud, nej, jag har aldrig några. Jag förväntar mig aldrig att något ska hända, men jag jobbar som en gris för att det ska göra det.

... USA:

– Det var en jäkla åktur alltså. Mycket jobb och en del festande. Jag blir tyvärr så keff i halsen när jag har gifter i kroppen.

FAKTA:

Namn: Erik Hassle. Ålder: 23. Yrke: Musiker. Bor: Östermalm, Stockholm. Aktuell: Singeln ”Stay”. Skivan ”We dance” släpps 4:e juli. Uppträder i ”Allsång på Skansen”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert: