Grotescos kupp på ”Allsången”

Uppdaterad 2011-08-03 | Publicerad 2011-08-02

Pridevecka och mellotema. Kvällens program innehöll inte bara Fredrik Kempe och Babsan.

Mot slutet av kvällen kuppade även humorgruppen Grotesco in sig i programmet med sin ironiska och omtalade låt ”Bögarnas fel”.

– Bara därför att man går i pridetåg behöver det inte betyda att man älskar schlager och tonartshöjningar. Men det finns de som gör det och då är kvällens program passande, inledde programledaren Måns Zelmerlöw kvällen.

Och schlager blev det.

Zelmerlöw gladde fansen

Under programmets gång framförde bland annat låtskrivaren Fredrik Kempe ett helt gäng av sina Melodifestival-bidrag i ett långt potpurri. Det hela avslutades med att Måns Zelmerlöw själv drog igång allsång på sin gamla schlagerdänga ”Cara mia” – till fansens glädje.

Programmet gästades även av Johnny Logan, mannen som vunnit Eurovision Song Contest hela tre gånger för Irland, samt schlagerdrottningen Babsan.

Grotescos pridekupp

När så programmet led mot sitt slut tågade plötsligt humorgruppen Grotesco in i sina ”församlingskläder”.

– Allsången har förflackats. Det har blivit snusk! När du håller på där uppe på scenen tänker till och med jag syndiga tankar! utbrast skådespelaren Henrik Dorsin som sin karaktär.

Till publikens stora jubel brast han sedan ut i den ironiska sången ”Bögarnas fel”.

Det sjunde allsångsprogrammet avslutades med såväl tonartshöjningar och publikjubel, som en artistfullspäckad scen och glada prideflaggor vajandes i luften.

ANNONS