Lider du av ”Bron”-abstinens? Här är serierna som kan bota den

Publicerad 2018-02-19

Har den stora saknaden efter "Bron" rullat in?

Här är tre nya dansk-svenska tv-serier som kan bli ditt botemedel.

1. Gråzon
Temat är terror i den här mycket lyckade nagelbitarserien, som är en samproduktion mellan C More och TV4 och danska TV2. Skandinavien är hotat av en nära förestående terrorattack, och den svenska och danska säkerhetspolisen samarbetar för att hindra katastrofen, samtidigt som en dansk drönarexpert blir tillfångatagen av en av gärningsmännen. Den svenska huvudrollen görs av Tova Magnusson och den danska av Birgitte Hjort Sørensen – och det här är alltså riktigt bra.
Läs fyrplus-recensionen här.
Premiären är på C More den 22 februari, och serien kommer även att visas i TV4 längre fram.


2. Advokaten

En ny svensk-dansk serie signerad självaste "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldt, i sällskap av "Snabba cash"-författaren Jens Lapidus och Michael Hjorth (som tillsammans med Rosenfeldt har skrivit kriminalromanerna om Sebastian Bergman).
Om hur ett syskonpar – advokaten Frank Nordling (Alexander Karim) och den synnerligen trasiga polisen Sarah (Malin Buska) – ger sig in i ett livsfarligt dubbelspel för att sätta dit Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen). Mannen som mördare deras föräldrar och en av de stora bossarna i Köpenhamns undre värld.
Inte "Bron"-kvalitetet men habil spänning. Treplus-recension kommer snart.
Premiär i TV3 och på Viaplay den 26 februari.


3. The rain
Okej, Netflix första nordiska originalserie lanseras som en dansk snarare än en dansk-svensk serie, men skådeplatsen är ett postapokalyptiskt Skandinavien, och det finns flera svenskar med på rollistan så den får kvala in här ändå.
"The rain" utspelar sig sex år efter att ett brutalt, regnburet virus tog kål på nästan alla människor i Skandinavien, och handlar om hur två danska syskon ger sig ut ur säkerheten i sin bunker och ansluter sig till en grupp unga överlevare som färdas genom ett övergivet Skandinavien i jakt på livstecken.
Svenska Alba August gör en av huvudrollerna, och Johannes Bah Kuhnke är också med.
Premiär på Netflix någon gång under våren.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS

Följ ämnen i artikeln