Tittarras för ”Big brother”

TV

Premiären av ”Big brother” i TV11 i söndags fick en bra start med 340 000 tittare.

Men redan på måndagen sjönk tittarsiffrorna till drygt hälften – 185 000.

340 000 människor tittade på när de nya deltagarna klev in i det legendariska "Big brother”-huset i söndags.

Det är tittarekord för TV4:s nya filial, TV11.

– Verkligen roligt att vi lyckas locka tittare. Vi är många som har jobbat med de här under en lång tid, sade Pelle Porseryd som är exekutiv producent för "Big Brother" på måndagen.

Förväntat

Men efter premiäravsnittet verkar intresset för dokusåpornas dokusåpa redan ha svalnat. Bara drygt hälften så många, 185 000, bänkade sig framför teven när det andra avsnittet visades på måndagskvällen. Då sändes dock programmet klockan 22.00 i stället för 21.00 – som under premiären.

Pelle Porseryd säger till Dagens Media att tittartappet var förväntat.

– Vi har haft en massiv lanseringskampanj riktad mot premiärsändningen. Samtidigt är tablåtiden senare på vardagarna. Av erfarnheten vet vi också att Big brother live på söndagarna drar fler tittare. Vi var fortfarande näst största kanal i den här sloten så vi är jättenöjda med siffrorna, säger han.

”Ett skitprogram”

Aftonbladets läsare sågar ”Big Brothers” återkomst. Av nästan 8800 svar så säger 65 procent att de "aldrig i livet" tänker följa dokusåpan. Och av drygt 7300 svar så ger 61 procent premiären minus i betyg.

– Big Brother är ett skitprogram med fullkomliga nollor som deltagare. Om någon av mina bekanta skulle ställa upp (visserligen helt otänkbart) så skulle jag säga upp bekantskapen, skriver signaturen New Nick på Aftonbladet.se

Nöjesbladet

ARTIKELN HANDLAR OM