Publicerad:
Uppdaterad:

Laila i natt: Jag blev så otroligt förbannad

Av: Anna Lindbäck, Malin Collin

Publicerad:
Uppdaterad:

Juryn och ”Idol”-deltagarna chockades av Jay Smiths knarkbesked.

– Jag blev så otroligt besviken och förbannad, säger Laila Bagge Wahlgren.

”OMÄNSKLIGT” Laila Bagge Wahlgren ville inte att Jay skulle tvingas lämna tävlingen. ”Att sparka ut någon i kylan är omänskligt”, säger hon.
”OMÄNSKLIGT” Laila Bagge Wahlgren ville inte att Jay skulle tvingas lämna tävlingen. ”Att sparka ut någon i kylan är omänskligt”, säger hon.

När Laila Bagge Wahlgren nåddes av chockbeskedet att Jay Smith testats positivt för knark blev hon upprörd.

– Jag blev otroligt besviken och förbannad. Sådan här skit hör inte hemma i ”Idol”. När känslorna gick över tänkte jag att han faktiskt har problem. Att sparka ut någon i kylan är för mig omänskligt. Jag tycker att man hjälper en person att komma på fötter om den vill bli hjälpt och det verkar Jay vilja, säger hon.

”Sitta i skamvrån”

Laila Bagge Wahlgren är orolig för hur Jay Smith skulle ha mått om han hade tvingats lämna tävlingen.

– Vad skulle skadan blir om man sparkar ut någon? Att inför hela svenska folket sitta i skamvrån. Jag vet inte hur pass stark man är då. Jag tror att produktionen har fattat beslutet att låta honom stanna efter hur det kan gå om de inte gör det, säger hon.

”Haft en tuff resa”

Peter Jihde var också tagen av drogbeskedet.

– Jay är en av de i världen jag beundrar mest. Under slutaudition fick jag en glimt av vad han har upplevt i sitt liv. Han har haft en tuff resa, som varit självförvållad. Jay har bett om ursäkt och jag köper den rakt av. Hade vi skickat ut honom ur tävlingen hade det varit som att sparka undan benen på honom, säger han.

”Idol”-deltagarna sluter upp bakom Jay.

– Jag vet hur han känner och vilken ångest han går igenom. Det är inte kul, särskilt inte när man blivit så omtyckt av svenska folket. Men vi är där för honom och jag kommer stötta honom i vilket väder som helst, säger Andreas Weise.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN