De ska bygga åt folk i nöd

TV

Johnnie och Mattias gör ny tv-show

Foto: Får sällskap av Sofia Tv-snickarna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm tar hjälp av Sofia Wistam i Kanal 5:s nya program.

Johnnie och Mattias får ett nytt tv-program.

Tillsammans med Sofia Wistam leder snickarna en av Kanal 5:s höstsatsningar.

Långköraren ”Roomservice” tar en paus i höst. Men programmets populära snickare Johnnie Krigström, 36, och Mattias Särnholm, 40, kommer inte att lämna tv-rutan. Tillsammans med tv-profilen Sofia Wistam, 44, leder de i höst ett än så länge namnlöst realityprogram under Kanal 5:s flagg.

– De kommer tillsammans att hjälpa människor som verkligen förtjänar hjälp, som på ett eller annat sätt haft en motgång i livet, säger Lars Beckung, programchef på Kanal 5.

Spektakulära renoveringar

Enligt en källa med insyn i produktionen påminner programmet om det amerikanska succéformatet ”Extreme home makeover”, där ett team genom spektakulära husrenoveringar försöker förbättrande behövande familjers tillvaro.

”Helt annorlunda”

Men Lars Beckung är skeptisk till den jämförelsen, Kanal 5:s nya satsning är inte enbart fokuserad kring byggande, menar han.

– I och med att vi hjälper folk som är i behov, så kan man väl göra den jämförelsen, men det kommer att vara många saker som är helt annorlunda, säger han.