Här är artisterna i ”Så mycket bättre” 2018

◼︎ Albin Lee Meldau ◼︎ Charlotte Perrelli ◼︎ Louise Hoffsten ◼︎ Christer Sjögren ◼︎ Stor ◼︎ Linnea Henriksson ◼︎ Eric Gadd

Så mycket bättre 2018:  Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnéa Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli. ”Stor” saknas på bilden.
Så mycket bättre 2018: Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnéa Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli. ”Stor” saknas på bilden.

TV4-klassikern ”Så mycket bättre” är tillbaka.
I den nionde säsongen medverkar bland andra Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Linnéa Henriksson.

Här är hela årets artistuppställning.

Christer Sjögren, 68

Christer Sjögren
Christer Sjögren

Christer Sjögren firar 50 år som artist. Dansbandskungen har sålt över 13 miljoner album, framförallt med ett av Sveriges mest framgångsrika dansband genom tiderna, Vikingarna, där han var sångare 1978–2004.

Christer Sjögren var den första att presenteras som en av årets medverkande i ”Så mycket bättre”.

– Jag ser så mycket framemot det. Jag har sett vilken succé det är och vad folkkärt programmet är. Och sen har ju publiken och folk frågat om man inte ska vara med. Då har man nästan känt sig dum, säger Christer Sjögren.


Ulises Infante Azocar, ”Stor”, 31

”Stor” heter egentligen Ulises Infante Azocar.
”Stor” heter egentligen Ulises Infante Azocar.

Ulises Infante Azocar, mer känd som ”Stor” har släppt tre soloalbum och även jobbat och skrivit musik åt artister som Linda Pira

Rapparen har hyllats av recensenter och vunnit både en Grammis och P3 Guld. Nu är Stor sugen på att släppa nytt.

– När man fått den typen av bekräftelse vill man hitta nya grejer. Jag har alltid hållit tillbaka mig själv, och tagit den tid det tar. Nu är jag så sugen på att göra en ny skiva. Då är det perfekt för mig att testa något nytt, säger han om sin medverkan i ”Så mycket bättre”.

I tredje avsnittet av ”Så mycket bättre” 2018 flydde Stor från inspelningen. Det blev för känslosamt för rapparen i samband med att han skulle tolka Linnea Henrikssons låt ”Säga mig”, som han skrev till sina systrar.

– Jag mår inte så bra faktiskt. Jag blir stressad och är inte klar med låten. Jag måste bara fixa det här nu. Den här låten betyder mycket för mig och jag har inte riktigt hunnit skriva klart den än, sa han i programmet och rusade ut ur bild.


Charlotte Perrelli, 44

Charlotte Perrelli.
Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli vann Melodifestivalen 1999 (då hon också tog hem hela Eurovision med ”Tusen och en natt”) och 2008.

Inför den tio dagar långa inspelningen av ”Så mycket bättre” på Gotland hade hon med sig rejält med packning:

– Jag vet inte om jag är värst men jag har med mig fyra stora resväskor. 14 olika uppsättningar kläder till luncherna och middagarna. Sedan har jag ytterligare 14 uppsättningar kläder till utflykter och annat. I övrigt så är det fem jackor, 27 par skor och två par gummistövlar. För man vet ju aldrig.


Eric Gadd, 53

Eric Gadd.
Eric Gadd.

Eric Gadd, ursprungliga namn är Carl Erik Gudmund Sojdelius, har haft en lång framgångsrik musikkarriär och gjort sig känd som Sveriges soulkung.

Han har belönats med tre grammisar som årets artist: 1991, 1993 och 1997.

Eric Gadd deltog också i Melodifestivalen 2013 med låten "Vi kommer aldrig att förlora". Den tog sig vidare till Andra chansen men där tog det stopp.

Han är född i Uppsala men till stor del uppvuxen på Gotland, bara några stenkast från huset där ”Så mycket bättre” spelas in.


Linnéa Henriksson, 31

Linnéa Henriksson.
Linnéa Henriksson.

Linnéa Henriksson kommer från Halmstad och slog igenom när hon kom fyra i ”Idol” 2010.

Inför årets fotbolls-VM gjorde hon den officiella svenska VM-låten med Gyllene Tider, ”Bäst när det gäller”.

Linné Henriksson släppte tidigare i år även en singel tillsammans med en av de andra medverkande i årets ”Så mycket bättre”, rapparen Stor, och hon har tidigare gett ut tre album i eget namn.


Louise Hoffsten, 53

Louise Hoffsten.
Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten kommer från Linköping. Hon fick sitt stora genombrott 1993 med albumet ”Rythm & blonde” och hits som ”Let the best man win” och ”Hit me with your lovething”.

Hon medverkade 2012 i både SVT:s ”Stjärnorna på slottet” och TV4:s ”Körslaget” och 2013 tog hon sig till final i Melodifestivalen med låten ”Only the dead fish follow the stream”.

1998 gav Louise Hoffsten ut boken ”Blues”, där hon berättade hur hon drabbats av sjukdomen multipel skleros.


Albin Lee Meldau, 30

Albin Lee Meldau.
Albin Lee Meldau.

Albin Lee Meldau är (var!) årets doldis i ”Så mycket bättre”. Hans låt ”Lou Lou” från 2016 har dock streamats 18 miljoner gånger på Spotify.

Göteborgsfödde Meldau var tidigare sångare i soulbandet Magnolia.

I TV4:s programpresentation inför ”Så mycket bättre” berättar han att han egentligen drömde om att bli fotbollsspelare – och att han var ”en fruktansvärd unge”.

– Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig, säger Albin Lee Meldau.


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 8 2018: Hyllning till Monica Zetterlund

Artisterna hyllade Monica Zetterlund, en av Sveriges största musikikoner. Zetterlunds vän och kollega Kerstin Bagge kom på besök för att ta emot hyllningarna.

Kerstin Bagge blev först förvånad över att TV4 bad henne att vara med i hyllningsprogrammet till Monica Zetterlund.

–Jag undrade lite varför de ringde till mig. Men Monicas dotter Eva-Lena hade naturligtvis i första hand blivit tillfrågad. Hon ställer inte upp på några saker över huvud taget, men ville ändå att det skulle bli ett hyllningsprogram, så då sa hon: ”Ring Kerstin Bagge, hon kan nog vara med”. Det kändes som en heder att hon hade valt ut mig som ställföreträdare så att säga, säger hon till Nöjesbladet.

Louise Hoffsten är den enda av deltagarna som själv träffat och sjungit med Zetterlund. I tv berättade Hoffsten om hur hennes första möte med idolen för många år sedan fick henne att bryta ihop.

– Jag bröt ihop fullständigt. Jag klarade inte det. Jag grät och kastade mig i Monicas famn och hon tröstade mig när jag bara låg och skakade. Jag klarade inte av att möta henne. Otroligt.

Hon passade också på att be Kerstin Bagge om ursäkt för att hon inte uppträdde på Monica Zetterlunds minnesstund.

Monica Zetterlund avled den 12 maj 2005, 68 år gammal. Hon omkom i en brand i sin lägenhet på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Charlotte Perrelli minns hur hon åkte förbi branden, utan att veta vem lägenheten tillhörde.

Artisterna bakade dessutom kladdkaka. Bakverket serverades efter middagen med vispad lingongrädde, som en hyllning till Monica Zetterlund som ofta beskrevs som ”ett lingonris som satts i cocktailglas”.

I slutet av programmet överraskade Stor med att framföra ”Gröna små äpplen” med Seinabo Sey – och chockade med ett frieri. I slutet av låten gick han ner på knä, halade fram en ring, ställde frågan, tog emot Seinabos fnissiga ”ja” och gav henne en kyss. Men frieriet var på låtsas, hälsar Seinabo Sey via sin presskontakt i ett mejl till Nöjesbladet.

Nöjesbladets Markus Larsson tycker hyllningsprogrammet är ”poänglös utfyllnad” i ”Så mycket bättre”.

”Hyllningsavsnitten är mest ett sätt för TV4 att mjölka sin succéko en vecka till, och det märks”, skriver han i en krönika.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Monica Zetterlunds låtar här:

▶︎ Christer Sjögren: ”Var blev ni av, ljuva drömmar”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Visa från Utanmyra”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Under vinrankan”
▶︎ Linnea Henriksson: ”Some other time”

Lyssna på artisternas ”Så mycket bättre”-tolkningar av Monica Zetterlund


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 7 2018: Albin Lee Meldau

Fotbollstokige Albin Lee Meldau fick äntligen se fotbolls-VM under sin dag i ”Så mycket bättre”. Men det blev inte bara bollsport. Artistkollegorna rörde honom till tårar med sina framträdanden.

”Det är bland det finaste jag hört”, hyllade han Christer Sjögren efter den senares tolkning av ”Same boat”.

Just Albin Lee Meldau och Christer Sjögren, yngst och äldst i programmet, fick en speciell relation under inspelningen.

– Jag älskar Christer, han är som en extramorfar för mig, säger Albin Lee Meldau till Nöjesbladet.

Både Stor och Linnea Henriksson fick med sina tolkningar artisten att jubla.

Även Charlotte Perrelli gjorde ett stort intryck på Albin Lee Meldau.

– Det är så satans vackert, säger Albin Lee Meldau i programmet och torkar tårarna efter att Perrelli framfört sin version av ”Let me go”.

Albin Lee Meldau har i tidigare avsnitt berättat om sin medverkan i ”Idol” för tio år sen. Men när det var hans dag snuvades tittarna på klipp från talangprogrammet.

– Vi hittade aldrig det här klippet. Vi letade efter det som tusan. Men vi lyckades aldrig hitta rätt på det, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

Nöjesbladets Markus Larsson var mer än nöjd när han recenserade avsnittet.

”Det här var ett av de bästa ”Så mycket bättre”-avsnitten som visats”, skriver han i en krönika.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Albin Lee Meldaus låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”I need your love”
▶︎ Christer Sjögren: ”Same boat”
▶︎ Stor: ”Gamla och grå” (”Try”)
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Låt mig gå” (”Let me go”)

Lyssna på Albin Lee Meldaus ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 6 2018: Christer Sjögren

Christer Sjögrens dag bjöd på flera överraskningar. För första gången någonsin valde en artist att inte framföra sin tolkning live. Ulises Infante Azocar, ”Stor”, tog i stället med huvudpersonen på en biltur – och då passade han på att spela upp sin version.

För Nöjesbladet avslöjar artisten varför det inte blev något framförande.

– Skulle egentligen överraska Christer med kortfilmen ”Veronica baserad på hans originallåt och min tolkning, men jag tog vatten över huvudet och jag hann inte klart, skriver Stor i ett sms till Nöjesbladet.

Men överraskningarna tog inte slut där. Bilturen slutade med ett besök till en kyrka där de andra artisterna väntade. Och där valde Linnea Henriksson att bjuda på en kupp och framföra sin version av Vikingarnas ”Den stora dagen”. Christer Sjögren kunde inte heller hålla tillbaka tårarna efter framträdandet.

Det är första gången i programmets historia som en artist uppträder på en annan plats än där deltagarna bor på Gotland.

– Vi försöker förnya oss lite och hitta på överraskningar för tittarna och även artisterna själva, förklarar Martin Nygren, exekutiv producent, det nya formatet.

Albin Lee Meldau tolkade Sjögrens ”Kan man älska någon på avstånd”, ett framträdande som gjorde dansbandskungen mållös.

Markus Larsson recenserade veckans avsnitt, och han valde att dela ut ett minus – i det här fallet till Charlotte Perrelli för sin låt ”Flickan från Småland”. Samtidigt fick Stor inget betyg alls, eftersom han inte framförde sin låt.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Christer Sjögrens låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”Den stora dagen”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Kan man älska nån på avstånd”

Lyssna på Christer Sjögrens ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 5 2018: Ulises Infante Azocar, ”Stor”

Stor bjöd in de andra deltagarna att laga chilensk mat tillsammans under sin dag, men själv försov han sig. För att få ihop logistiken fick Christer Sjögren och Eric Gadd stå för några av förberedelserna. Albin Lee Meldau maskade från aktiviteterna för att se fotbolls-VM, vilket fick Linnea Henriksson att säga till under en paus i middagen.

Christer Sjögren tolkade ”Pappas låt” och blev själv väldigt känslosam när han pratade om sitt eget band till sin pappa. Även Stor bröt ihop, när han fick se tv-klipp av sin far, poeten Sergio Infante, och höra Sjögrens version. Efteråt bad Stor om att få höra låten om och om igen.

– Det var mäktigt att få ett till privatuppträdande av självaste Christer Sjögren, säger Stor till Nöjesbladet.

Linnea Henriksson tolkade Stors ”Svartskallar” och döpte om den till ”Småtjejer”. Hennes version handlade om systerskap, MeToo och feminism. Stor hyllade tilltaget och tyckte det var modigt av henne att ta sig an just den låten, som i grund och botten handlar om rasism.

– Jag måste nog säga att Linnea och Christer får dela på förstaplatsen. Alla andra delar på andraplatsen, säger Stor till Nöjesbladet.

Nöjesbladets Markus Larsson ger också Christer Sjögren och Linnea Henriksson tummen upp i sin recension, även om han återigen utser Stor till att vara bäst i programmet igen trots att han inte tolkade någon låt.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Stors låtar här:

▶︎ Eric Gadd: ”Vägen hem”
▶︎ Christer Sjögren: ”Pappas låt”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Lite kärlek”
▶︎ Louise Hoffsten: ”Nightime”
▶︎ Linnea Henriksson: ”Småtjejer”
▶︎Charlotte Perrelli: ”Stolthet”

Lyssna på Stors ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 4 2018: Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli fick förlängd programtid för att kunna göra en ordentlig djupdykning i sin gedigna karriär. Hon kommenterade bland annat storbråken med Wizex och Bert Karlsson samt utseendehånet i media.

Albin Lee Meldau levererade en reggaeversion av ”Take me to your heaven” och uttalade sig om kulturell appropriering på ett sätt han sedan bad om ursäkt för på Instagram. Stor levererade återigen en känsloladdad tolkning. Hans version av ”Mitt liv” fick Charlotte Perrelli att bryta ihop. Han överraskade dessutom alla med att framföra låten med en okänd sångare, som Stor träffat av en slump i en park i Stockholm.

– Hon började gråta, för hon tyckte det var fin. Det var nice, säger Stor till Nöjesbladet.

Den låttolkning som förvånade Perrelli mest var Christer Sjögrens, som sjöng ”Don’t cry for me Argentina” – en låt som inte är artistens egen.

– Eftersom det inte är min egen låt så trodde jag kanske att man inte gick göra så, men jag hade inget emot det. Det förvånade mig mest bara, säger Charlotte Perrelli till Nöjesbladet.

Nöjesbladets Markus Larsson hyllar, för fjärde helgen i rad, Stor i sin krönika, där han recenserar programmet och betygsätter artisterna.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Charlotte Perrelli låtar här:

▶︎ Eric Gadd: ”Höstens sista blomma”
▶︎ Louise Hoffsten: ”Addicted”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Take me to your heaven”
▶︎ Christer Sjögren: ”Don’t cry for me Argentina”
▶︎ Linnea Henriksson: ”Hero”
▶︎ Stor: ”Mitt liv”

Lyssna på Charlotte Perrellis ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 3 2018: Linnea Henriksson

Snacket inför Linnea Henrikssons program handlade till stor del om Christer Sjögren, som inte är nöjd med klippningen av programmet. Men TV4 vägrar göra om artistens program.

I programmet bröt Linnea Henriksson ihop efter att Stor tolkat hennes låt ”Säga mig”. I låten kunde man höra en ljudinspelning från när Astrid Lindgren läser Ronja Rövardotter.

– Att han kunde träffa rätt även på en sån grej. Att få in Ronja som jag har byggt upp en relation till under min barndom, det tycker jag är jättefint, säger Linnea Henriksson till Nöjesbladet.

Albin Lee Meldau framförde även han en hyllad tolkning, som gjorde Louise Hoffsten ”livrädd”. Och han passade även på att avslöja att han, liksom Linnea Henriksson, har ett förflutet i TV4:s ”Idol”.

Nöjesbladets Markus Larsson hyllar Albin Lee Meldau och Stor i sin krönika. Däremot undrar han vad Christer Sjögren håller på med.

”Christer Sjögren är årets tjuren Ferdinand”, skriver Larsson när han recenserar avsnittet.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Linnea Henrikssons låtar här:

▶︎ Stor: ”Säga mig”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Släpper allt”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”I know something that you don't know” (Jag vet något som du inte vet”)
▶︎ Christer Sjögren: ”Lyckligare nu”

Lyssna på Linnea Henrikssons ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 2 2018: Louise Hoffsten

Andra avsnittet kretsade kring Louise Hoffsten och hennes karriär. Artisten har berättat för Nöjesbladet att hon länge tvekade på att vara med.

Programmet inleddes annars med att Eric Gadd och Linnea Henriksson kallade till husmöte på grund av – stöket i huset.

– Jag är så jävla bortskämd alltså. Jag har nog inte dammsugit på två år, säger den ”skyldige” Albin Lee Meldau.

Årets yngste deltagare Lee Meldau fullkomligt knockade Louise Hoffsten med sin svenska version av hennes ”My favorite lie”.

– Jag är väldigt stolt över det här ska du veta. Jag har aldrig känt så här för någonting jag gjort innan, säger Lee Meldau om sin tolkning ”Min favoritvals”.

Det bjöds även på tårar när Linnea Henriksson skulle framföra ”Dansa på min grav” (Hoffstens ”Dance on your grave”

När Marcus Larsson tycker till om programmet och betygsätter artisternas låtar beskriver han Louise Hoffsten som ”den perfekta deltagaren”.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Louise Hoffstens låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”Dansa på min grav”
▶︎ Eric Gadd: ”Hit me with your love thing”
▶︎ Stor: ”Stockholm står kvar, men jag ligger”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Thats what I get”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”My favorite lie” (Min favoritvals)
▶︎ Christer Sjögren: ”Only the dead fish follow the stream”

Lyssna på Louise Hoffstens ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 1 2018: Eric Gadd

Årets premiäravsnitt av ”Så mycket bättre” fokuserade på Eric Gadd, som fick sina låtar tolkade, efter att tittarna fått reda på allt om bombdramat han var med om på en spelning i Småland 1991.

– Det en känd bombare i trakten som hade lagt dynamit och en skottkärra under scenen som han smällde av, säger Eric Gadd

Charlotte Perrelli gjorde en fin kärlekshyllning till maken Anders Jensen, med en svensk tolkning av Gadds hit ”Do you believe in me”, och Christer Sjögren chockade alla när han visade fingret mitt i ”My personality”.

Linnea Henriksson tyckte inte att hon ”var värdig” att göra ”The right way” och Louise Hoffsten ”Kom hit och ta”.
Den tidigare doldisen Albin Lee Meldau satte sig själv på kartan med en ”Bara himlen ser på”.

När Marcus Larsson recenserade avsnittets ”Så mycket bättre”-låtar tyckte han att Stor – som gjorde en egen verison av Gadds ”Stockholm står kvar, men jag ligger” – var bäst.

 

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Eric Gadds låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”The right way”
▶︎ Stor: ”Stockholm står kvar, men jag ligger”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Do you believe in me” (”Kommer du tro på mig?”)
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Bara himlen ser på”
▶︎ Christer Sjögren: ”My personality”

Lyssna på Eric Gadds ”Så mycket bättre”-låtar här:

Publisert:

LÄS VIDARE