Här är artisterna i ”Så mycket bättre” 2018

◼︎ Albin Lee Meldau ◼︎ Charlotte Perrelli ◼︎ Louise Hoffsten ◼︎ Christer Sjögren ◼︎ Stor ◼︎ Linnea Henriksson ◼︎ Eric Gadd

Foto: Robin Lorentz-Allard
Så mycket bättre 2018: Louise Hoffsten, Christer Sjögren, Linnéa Henriksson, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Charlotte Perrelli. ”Stor” saknas på bilden.
TV

TV4-klassikern ”Så mycket bättre” är tillbaka.
I den nionde säsongen medverkar bland andra Christer Sjögren, Charlotte Perrelli, Louise Hoffsten, Eric Gadd, Albin Lee Meldau och Linnéa Henriksson.

Här är hela årets artistuppställning.

Christer Sjögren, 68

Foto: AFTONBLADET
Christer Sjögren

Christer Sjögren firar 50 år som artist. Dansbandskungen har sålt över 13 miljoner album, framförallt med ett av Sveriges mest framgångsrika dansband genom tiderna, Vikingarna, där han var sångare 1978–2004.

Christer Sjögren var den första att presenteras som en av årets medverkande i ”Så mycket bättre”.

– Jag ser så mycket framemot det. Jag har sett vilken succé det är och vad folkkärt programmet är. Och sen har ju publiken och folk frågat om man inte ska vara med. Då har man nästan känt sig dum, säger Christer Sjögren.


Ulises Infante Azocar, ”Stor”, 31

Foto: AFTONBLADET
”Stor” heter egentligen Ulises Infante Azocar.

Ulises Infante Azocar, mer känd som ”Stor” har släppt tre soloalbum och även jobbat och skrivit musik åt artister som Linda Pira

Rapparen har hyllats av recensenter och vunnit både en Grammis och P3 Guld. Nu är Stor sugen på att släppa nytt.

– När man fått den typen av bekräftelse vill man hitta nya grejer. Jag har alltid hållit tillbaka mig själv, och tagit den tid det tar. Nu är jag så sugen på att göra en ny skiva. Då är det perfekt för mig att testa något nytt, säger han om sin medverkan i ”Så mycket bättre”.

I tredje avsnittet av ”Så mycket bättre” 2018 flydde Stor från inspelningen. Det blev för känslosamt för rapparen i samband med att han skulle tolka Linnea Henrikssons låt ”Säga mig”, som han skrev till sina systrar.

– Jag mår inte så bra faktiskt. Jag blir stressad och är inte klar med låten. Jag måste bara fixa det här nu. Den här låten betyder mycket för mig och jag har inte riktigt hunnit skriva klart den än, sa han i programmet och rusade ut ur bild.


Charlotte Perrelli, 44

Foto: Eero Hannukainen/IBL Bildbyrå
Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli vann Melodifestivalen 1999 (då hon också tog hem hela Eurovision med ”Tusen och en natt”) och 2008.

Inför den tio dagar långa inspelningen av ”Så mycket bättre” på Gotland hade hon med sig rejält med packning:

– Jag vet inte om jag är värst men jag har med mig fyra stora resväskor. 14 olika uppsättningar kläder till luncherna och middagarna. Sedan har jag ytterligare 14 uppsättningar kläder till utflykter och annat. I övrigt så är det fem jackor, 27 par skor och två par gummistövlar. För man vet ju aldrig.


Eric Gadd, 53

Foto: Lotte Fernvall
Eric Gadd.

Eric Gadd, ursprungliga namn är Carl Erik Gudmund Sojdelius, har haft en lång framgångsrik musikkarriär och gjort sig känd som Sveriges soulkung.

Han har belönats med tre grammisar som årets artist: 1991, 1993 och 1997.

Eric Gadd deltog också i Melodifestivalen 2013 med låten "Vi kommer aldrig att förlora". Den tog sig vidare till Andra chansen men där tog det stopp.

Han är född i Uppsala men till stor del uppvuxen på Gotland, bara några stenkast från huset där ”Så mycket bättre” spelas in.


Linnéa Henriksson, 31

Foto: Natanael Johansson
Linnéa Henriksson.

Linnéa Henriksson kommer från Halmstad och slog igenom när hon kom fyra i ”Idol” 2010.

Inför årets fotbolls-VM gjorde hon den officiella svenska VM-låten med Gyllene Tider, ”Bäst när det gäller”.

Linné Henriksson släppte tidigare i år även en singel tillsammans med en av de andra medverkande i årets ”Så mycket bättre”, rapparen Stor, och hon har tidigare gett ut tre album i eget namn.


Louise Hoffsten, 53

Foto: Björn Lindahl
Louise Hoffsten.

Louise Hoffsten kommer från Linköping. Hon fick sitt stora genombrott 1993 med albumet ”Rythm & blonde” och hits som ”Let the best man win” och ”Hit me with your lovething”.

Hon medverkade 2012 i både SVT:s ”Stjärnorna på slottet” och TV4:s ”Körslaget” och 2013 tog hon sig till final i Melodifestivalen med låten ”Only the dead fish follow the stream”.

1998 gav Louise Hoffsten ut boken ”Blues”, där hon berättade hur hon drabbats av sjukdomen multipel skleros.


Albin Lee Meldau, 30

Albin Lee Meldau.

Albin Lee Meldau är (var!) årets doldis i ”Så mycket bättre”. Hans låt ”Lou Lou” från 2016 har dock streamats 18 miljoner gånger på Spotify.

Göteborgsfödde Meldau var tidigare sångare i soulbandet Magnolia.

I TV4:s programpresentation inför ”Så mycket bättre” berättar han att han egentligen drömde om att bli fotbollsspelare – och att han var ”en fruktansvärd unge”.

– Jag gjorde allt man inte skulle göra. Drack och tog droger och stal och åkte fast. Jag bytte klass varje år. Jag var otroligt jobbig, säger Albin Lee Meldau.


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 4 2018: Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli fick förlängd programtid för att kunna göra en ordentlig djupdykning i sin gedigna karriär. Hon kommenterade bland annat storbråken med Wizex och Bert Karlsson samt utseendehånet i media.

Albin Lee Meldau levererade en reggaeversion av ”Take me to your heaven” och uttalade sig om kulturell appropriering på ett sätt han sedan bad om ursäkt för på Instagram. Stor levererade återigen en känsloladdad tolkning. Hans version av ”Mitt liv” fick Charlotte Perrelli att bryta ihop. Han överraskade dessutom alla med att framföra låten med en okänd sångare, som Stor träffat av en slump i en park i Stockholm.

– Hon började gråta, för hon tyckte det var fin. Det var nice, säger Stor till Nöjesbladet.

Den låttolkning som förvånade Perrelli mest var Christer Sjögrens, som sjöng ”Don’t cry for me Argentina” – en låt som inte är artistens egen.

– Eftersom det inte är min egen låt så trodde jag kanske att man inte gick göra så, men jag hade inget emot det. Det förvånade mig mest bara, säger Charlotte Perrelli till Nöjesbladet.

Nöjesbladets Markus Larsson hyllar, för fjärde helgen i rad, Stor i sin krönika, där han recenserar programmet och betygsätter artisterna.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Charlotte Perrelli låtar här:

▶︎ Eric Gadd: ”Höstens sista blomma”
▶︎ Louise Hoffsten: ”Addicted”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Take me to your heaven”
▶︎ Christer Sjögren: ”Don’t cry for me Argentina”
▶︎ Linnea Henriksson: ”Hero”
▶︎ Stor: ”Mitt liv”

Lyssna på Charlotte Perrellis ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 3 2018: Linnea Henriksson

Snacket inför Linnea Henrikssons program handlade till stor del om Christer Sjögren, som inte är nöjd med klippningen av programmet. Men TV4 vägrar göra om artistens program.

I programmet bröt Linnea Henriksson ihop efter att Stor tolkat hennes låt ”Säga mig”. I låten kunde man höra en ljudinspelning från när Astrid Lindgren läser Ronja Rövardotter.

– Att han kunde träffa rätt även på en sån grej. Att få in Ronja som jag har byggt upp en relation till under min barndom, det tycker jag är jättefint, säger Linnea Henriksson till Nöjesbladet.

Albin Lee Meldau framförde även han en hyllad tolkning, som gjorde Louise Hoffsten ”livrädd”. Och han passade även på att avslöja att han, liksom Linnea Henriksson, har ett förflutet i TV4:s ”Idol”.

Nöjesbladets Markus Larsson hyllar Albin Lee Meldau och Stor i sin krönika. Däremot undrar han vad Christer Sjögren håller på med.

”Christer Sjögren är årets tjuren Ferdinand”, skriver Larsson när han recenserar avsnittet.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Linnea Henrikssons låtar här:

▶︎ Stor: ”Säga mig”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Släpper allt”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”I know something that you don't know” (Jag vet något som du inte vet”)
▶︎ Christer Sjögren: ”Lyckligare nu”

Lyssna på Linnea Henrikssons ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 2 2018: Louise Hoffsten

Andra avsnittet kretsade kring Louise Hoffsten och hennes karriär. Artisten har berättat för Nöjesbladet att hon länge tvekade på att vara med.

Programmet inleddes annars med att Eric Gadd och Linnea Henriksson kallade till husmöte på grund av – stöket i huset.

– Jag är så jävla bortskämd alltså. Jag har nog inte dammsugit på två år, säger den ”skyldige” Albin Lee Meldau.

Årets yngste deltagare Lee Meldau fullkomligt knockade Louise Hoffsten med sin svenska version av hennes ”My favorite lie”.

– Jag är väldigt stolt över det här ska du veta. Jag har aldrig känt så här för någonting jag gjort innan, säger Lee Meldau om sin tolkning ”Min favoritvals”.

Det bjöds även på tårar när Linnea Henriksson skulle framföra ”Dansa på min grav” (Hoffstens ”Dance on your grave”

När Marcus Larsson tycker till om programmet och betygsätter artisternas låtar beskriver han Louise Hoffsten som ”den perfekta deltagaren”.

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Louise Hoffstens låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”Dansa på min grav”
▶︎ Eric Gadd: ”Hit me with your love thing”
▶︎ Stor: ”Stockholm står kvar, men jag ligger”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Thats what I get”
▶︎ Albin Lee Meldau: ”My favorite lie” (Min favoritvals)
▶︎ Christer Sjögren: ”Only the dead fish follow the stream”

Lyssna på Louise Hoffstens ”Så mycket bättre”-låtar


Det hände i ”Så mycket bättre”, avsnitt 1 2018: Eric Gadd

Årets premiäravsnitt av ”Så mycket bättre” fokuserade på Eric Gadd, som fick sina låtar tolkade, efter att tittarna fått reda på allt om bombdramat han var med om på en spelning i Småland 1991.

– Det en känd bombare i trakten som hade lagt dynamit och en skottkärra under scenen som han smällde av, säger Eric Gadd

Charlotte Perrelli gjorde en fin kärlekshyllning till maken Anders Jensen, med en svensk tolkning av Gadds hit ”Do you believe in me”, och Christer Sjögren chockade alla när han visade fingret mitt i ”My personality”.

Linnea Henriksson tyckte inte att hon ”var värdig” att göra ”The right way” och Louise Hoffsten ”Kom hit och ta”.
Den tidigare doldisen Albin Lee Meldau satte sig själv på kartan med en ”Bara himlen ser på”.

När Marcus Larsson recenserade avsnittets ”Så mycket bättre”-låtar tyckte han att Stor – som gjorde en egen verison av Gadds ”Stockholm står kvar, men jag ligger” – var bäst.

 

Se ”Så mycket bättre”-tolkningarna av Eric Gadds låtar här:

▶︎ Linnea Henriksson: ”The right way”
▶︎ Stor: ”Stockholm står kvar, men jag ligger”
▶︎ Charlotte Perrelli: ”Do you believe in me” (”Kommer du tro på mig?”)
▶︎ Albin Lee Meldau: ”Bara himlen ser på”
▶︎ Christer Sjögren: ”My personality”

Lyssna på Eric Gadds ”Så mycket bättre”-låtar här:

Det här är drömuppställningen 00:40