”Idol”-festen i natt bjöd på stjärnglans

avEmilia Berntsson

Liam: ”Är det någon som är sugen på fest?”

1 av 7

Direkt efter rysarfinalen av ”Idol” var det dags för efterfest.

Och när kvällens huvudperson Liam Cacatian Thomassen dök upp snålades det inte med konfettin.

– Är det någon som är sugen på fest?, frågar han från scenen.

Bara för att finalen är avgjord så betyder inte det att årets ”Idol” är över riktigt än. Först är det dags för en ordentlig efterfest, även den i Globen, för att fira Liam Cacatian Thomassens vinst. Gamla ”idoler” och ”Paradise hotel”-deltagare minglar, dansar och skålar tillsammans. Martin Almgren som vann ”Idol” förra året är på plats och han är imponerad över nivån på kvällens final.

– Det är tur att jag var med i fjol, jag tror inte jag hade kunnat vinna i år. De var stört bra, säger han. 

Vad har Liam att se fram emot nu då?

– Han har en lördag och söndag i studion. Och sedan får han åka hem in några dagar. Det är ett galet schema ett tag nu, säger Martin Almgren.

Konfettin sprutade

Greg Curtis, en av årets ”Idol”-deltagare, var en av dem som startade dansen när han hoppade upp på en stol och körde lite moves.

– Nu kör vi, ropade han över musiken.

Men det är först när kvällens vinnare dyker upp på scenen som festen drar igång på riktigt. Konfettin sprutade och ljudnivån var hög, både av musiken och busvisslingarna.

”Omtumlande kväll”

Charlie Grönvall stöttades för första gången av Nanne Grönvall på plats i arenan och även om Charlie inte tog sig hela vägen var det en stolt mamma som dök upp på efterfesten.

– Kvällen har varit väldigt omtumlande, vi visste att konkurrensen var hård så att han bara tog sig till Globen var underbart. Och jag var så glad över att vara på plats, säger Nanne Grönvall och fortsätter:

– Jag har inte varit med om en fest på sju månader så det här är jätteroligt.

Även Liams mamma Sanna var på plats och hon var naturligtvis överlycklig över sonens vinst men tror inte att den kommer förändra honom.

– Han är fortfarande samma kille, säger hon.

Juryn ska röja

Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincey Jones III är också på plats för att fira att deras första säsong som jury är över.

– Ikväll kommer jag röja, med Liam, säger Quincey Jones och skrattar.

Även Nikki Amini ser fram emot en rolig kväll.

– Jag ska hänga med mina kollegor, med idolerna och med mina vänner och min kille som är här, säger hon.

På efterfesten syntes även killarna i De vet du, Lisa Ajax, Axel Schylström, Josefin Crafoord, Kissie, Josefine Caarle och Hasse Aro för att nämna några.

ARTIKELN HANDLAR OM