Storbråk i ”Svenska Hollywoodfruar”

Åsa Vesterlund: ”Jag blev helt galen”

På årets frulunch ryker Gunilla Persson och Åsa Vesterlund ihop ordentligt.

Efter en hetsig ordväxling kastar Åsa ett glas vatten över Gunilla och försvinner gråtande.

– Det finns vissa saker man inte säger och det var en sådan sak, säger Åsa Vesterlund.

I säsongens tredje avsnitt av ”Svenska Hollywoodfruar” har det blivit dags för frulunch, något som brukar skapa stor dramatik. Den här gången är inget undantag och hela lunchen kantas av vassa repliker. Men det är först när Gunilla Persson kommenterar Åsa Vesterlunds ofrivilliga barnlöshet som helvetet bryter loss.

– Jag blev helt galen. Hon är totalt okänslig, hon har ingen empati. Gunilla är inte frisk, så enkelt är det, säger Åsa Vesterlund.

Kastar vattenglas

I programmet ser vi hur bråket eskalerar tills Åsa kastar ett glas fyllt med vatten över Gunilla som kallar det för ett ”mordförsök”.

– Det är ju bara fullständigt löjligt som så mycket annat i hennes värld. Jävla supernolla alltså. Hon måste öka medicineringen för det går hastigt utför, säger Åsa Vesterlund om påståendet.

Men ändå ångrar Åsa Vesterlund att hon inte höll sig lugn.

– Jag önskar att jag hade kunnat hålla mig mer samlad, att jag hade kunnat hålla masken. Men ibland blir man bara så jäkla arg.

Kan du tänka dig att göra fler säsonger av ”Svenska Hollywoodfruar”?

– Man ska aldrig säga aldrig. Visst jag kanske kan göra en ny säsong, men det ska mycket till innan jag sitter ner vid samma bord som Gunilla igen. En till frulunch och jag måste ringa in säkerhetspersonal, säger Åsa Vesterlund.

Gunilla: ”Jag skrattar bara”

– När man börjar kasta saker på folk, då kan det sluta illa. Det är illegalt. Jag hade kunnat få glaset i huvudet, säger Gunilla.

Gunilla säger till Nöjesbladet att hon in i det sista försökte undvika Åsa Vesterlunds ”försök att mucka gräl”:

– Men hon gick ju på mig för mycket. Till slut så brister det ju, när man blir utsatt för för mycket trakasserier, säger Gunilla.

Hon menar att Åsa inte har någon anledning att säga att hon inte är frisk.

– Jag menar: jag är en ensamstående mor, jag klarar av ett stort hus. Jag tar hand om min gamla 90-åriga mamma. Jag har väldigt mycket ansvar på mina axlar som jag klarar av, säger Gunilla.

Medicin tar hon inte ens, uppger Gunilla Persson.

– Ja, men jag skrattar bara. Det enda jag tar är panodil om jag har ont någonstans.

Enligt henne själv var kommentaren om Åsas barnlöshet sagd i all välmening.

– Det jag har sett på tv är att hon förbereder sig själv på att få barn. Att hon hade svårt att bli gravid, det hade jag ingen aning om, säger Gunilla Persson.

Publisert:

LÄS VIDARE