Mästarnas mästare 2016

Jihdes kritik mot SVT: ”Hade nog inte tänkt till riktigt”

Av: 

Filip Joelsson

TV

Niklas Jihde fick se sig besegrad av Jörgen Persson i kvällens nattduell i ”Mästarnas mästare”.

Nu är innebandylegendaren kritisk till hur han hamnade där.

– Det kändes inte riktigt som att de hade full koll, säger Jihde.

I det fjärde avsnittet av ”Mästarnas mästare” skulle det avgöras vilka tre ur den första gruppen som skulle gå vidare till finalrundorna.

Kvar bland deltagarna fanns Peter Forsberg, Caroline Ek, Jörgen Persson och Niklas Jihde.

Det två sistnämnda gjorde upp om den sista finalplatsen i en nattduell som Persson gick segrande ur. Jihde fick packa väskorna och åka hem.

Nu är han kritisk till hur han hamnade i nattduellen.

Tvingades bryta

I avsnittets första deltävling skulle deltagarna ta sig igenom en hinderbana, som avslutades med armgång över en barr. Utmaningen skulle visa sig vara alldeles för svår för två av kvällens deltagare. Varken Niklas Jihde eller Jörgen Persson kunde slutföra tävlingen, och tvingades därför bryta.

– De hade nog inte riktigt tänkt till kändes det som. Väskorna vägde ju typ 20 kilo. De i produktionen hade säkert testat bara biten med barren och inte hela hinderbanan, säger Jihde.

Peter Forsberg och Caroline Ek gick ju i mål?

– Det var knappt att Foppa orkade, och han hade ju kunnat flytta på Kebnekaise om han ville.

– Det som känns tråkigast var väl egentligen att tävlingen var utformad så att man inte ens kunde komma i mål om man inte var stark nog. I normala fall kan man ju plocka med sig några poäng oavsett vilken placering man hamnar på, men nu blev vi ju nollade. Det hade SVT nog inte räknat med, säger Jihde, som får medhåll av Jörgen Persson.

– De hade åtminstone kunnat göra så att den av mig och Jihde som kom längst på barren fick komma trea och att den som kom kortast blev fyra. Då hade vi ju fått med oss poäng, säger Persson.

Varken Jihde eller Persson lyckades kompensera för de förlorade poängen, och ställdes senare mot varandra i nattduellen.

”Testar alltid banorna i förväg”

Enligt SVT testas banorna alltid noggrant i förväg. Samtidigt strävar produktionen alltid efter att alla ska kunna genomföra tävlingarna.

– Vi ser inget egenvärde i att se till att deltagarna tvingas bryta, så i viss mån har Niklas rätt i att det blev lite fel. Däremot var tävlingen utformad för att testa en kombination av snabbhet, smidighet och styrka. Då ska det vara tungt. Men exakt var de där nivåerna ligger, det är omöjligt att veta i förväg, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare.

Nästa vecka går programmet in i en ny fas, där sex nya deltagare gör upp om finalplatserna.

Den gruppen består av Björn Ferry, Kicki Johansson, Kennet Andersson, Anders Eriksson, Inez Karlsson och Heidi Andersson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

10 pinsammaste ögonblicken i årets ’Mästarnas mästare’

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare 2016

Peter Forsberg

Kennet Andersson

Niklas Jihde

Heidi Andersson

Mästarnas mästare