”Salam är en hycklerska”

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas hårda attack: Hon kan lika gärna äta fläsk

1 av 2 | Foto: SVT
STORT RELIGIONSBRÅK Kampen mellan fattiga och rika i "Riket" hårdnar. Jonas Ekfeldt anklagade härskarinnan Salam för att inte leva enligt sin muslimska tro. "Jag är säker på min tro. Tycker han att jag hycklar får det stå för honom", säger Salam Abu-Iseifan.

Kampen mellan fattiga och rika orsakade ett religionsbråk.

Jonas Ekfeldt anklagade Salam Abu-Iseifan för att inte leva enligt sin muslimska tro.

- Hon kan lika gärna börja äta fläskkött.

De fattiga fick i går utstå fler fasor än vanligt. De fick i uppdrag att bygga ett valv, skörda trädgårdslanden och tillaga 15 rätter till en skördefest.

Då härskarinnan Salam Abu-Iseifan lade ut ännu mer uppdrag på de fatti-

ga exploderade Jonas Ekfeldt.

Han kallade henne hycklerska och ifrågasatte hennes tro.

"För mycket arbete"

- Jag har inte respekt för en människa som ena stunden praktiserar islam och i andra stunden går emot sin religion för egen vinnings skull. En god muslim lägger inte ut så mycket arbete på utslitna, hungriga människor att de inte klarar av det, säger Jonas Ekfeldt.

Under skördefesten blossade bråket upp på nytt.

Jonas Ekfeldt menade att Salam likväl kunde börja äta fläskkött och dricka vin om hon nu ändå inte tänkte följa sin religion fullt ut.

- Jag tycker att alla har sin fulla rätt att utöva sin religion men Salam står för den yttersta formen av hyckleri, säger Jonas Ekfeldt.

Blev chockad

Salam Abu-Iseifan tar påhoppet med ro.

- Jag blev irriterad. Jag förstod inte var hans påhopp kom ifrån och jag blev chockad att det överhuvudtaget kom på tal. Men nu, precis som då, tycker jag inte att religion har med "Riket" att göra, säger Salam Abu-Iseifan.

- Jag är säker på min tro. Tycker han att jag hycklar får det stå för honom. Jag var i en situation där jag hade spelpjäser att spela med och det gjorde jag. Man får aldrig glömma att "Riket" är på låtsas, säger hon. Så var de bara sex.

Här är deltagarna som tagit sig vidare till finalprogrammet av "Riket".

På lördag avgörs det vem som vinner äran - och en halv miljon kronor.

De här går till final i "Riket"

Linda Hjertén

Publicerad: