Kaoset tvingade TV4 att bryta inspelningen

avJoni Nykänen

Bonde-Johan: ”Det kunde lika gärna ha blivit Elin”

1 av 9 | Foto: TV4
Programledaren Linda Lindorff försökte hjälpa Johan att göra rätt val.

Kaos utbröt i slutvalet av "Bonde söker fru".
Dejterna fick vänta i timmar på Bonde-Johans förvirrade beslutsvånda – och inspelningen bröts.
– Jag kan ärligt säga att det lika gärna kunde ha blivit Elin när vi stod där och hon gick i väg, säger Johan Wadborg till Nöjesbladet.

Han står inför ett slutval som verkar närmast omöjligt för honom.
Tiden rinner i väg och produktionen vill fortsätta filma. Men Johan Wadborg, 33, och Linda Lindorff sitter i en bil där hon försöker hjälpa honom att välja antingen Jonna Nilsson, 31, eller Elin Wetterhäll, 27.

Behöver mer tid

Tidigare i gårdagens avsnitt har Johans mor sagt att han bör tänka praktiskt när han väljer tjej – Jonna bor närmare än Elin. I ett annat avsnitt har Johan dock förklarat att han är kär i Elin.
Beslutsvåndan är ett faktum.

En producent vill att Johan skyndar på med sitt val.
Men han behöver mer tid. Han börjar även be personer i produktionen om råd.
– Jag känner mig helt förvirrad, säger Johan i programmet.

Kamerateamet grät

Till slut ger Johan Elin nobben. Med ett krossat hjärta vänder hon honom ryggen och går från platsen. Linda Lindorff dyker upp och menar att han ska springa efter henne ifall han tror att han valt fel.

– Jag kan ärligt säga att det lika gärna kunde ha blivit Elin när vi stod där och hon gick i väg. Det var nära. Samtidigt tänkte jag "nu får jag ändå hålla mig till den linje jag tänkt mig". Jag hade ändå tänkt igenom det här på morgonen att det skulle bli Jonna. Det hade jag i princip bestämt mig för. Men sedan blev jag mer och mer osäker ju längre dagen gick, säger Johan Wadborg.

Samtidigt som beslutsvåndan ägde rum satt Jonna i en bil i hela två timmar och väntade på att få träffa Johan. Även Elin fick vänta länge.
– När jag kom till platsen stod hela kamerateamet och torkade sina tårar efter händelsen. Klart jag kände stämningen när jag kom gående, i och med att jag väntat så länge. Jag förstod att något låg i luften, säger Jonna Nilsson.

Är för praktisk

Elin Wetterhäll tycker att det är synd att små marginaler avgjorde utgången.
– Han hade lika gärna kunde ha valt mig där och då. Men jag hade inte tyckt att det vore kul att bli vald när han är så pass osäker. Jag tror inte att han själv har svaret på "därför valde jag Jonna", säger hon.

Kamelbonden Bengt Erlingsson, 59, tror också att Johans obeslutsamhet hänger på att han räknar in praktiska detaljer, som avståndet på 40 mil till Elin.
– Jag tror att Johans syn grumlas av det. Jag tror att han har lite svårt att skaka av sig mammans syn på saken, säger Bengt.

Exekutiva producenten Clara Ytterborn bekräftar att produktionen gjorde en paus eftersom Johan varit så ledsen.
– Linda går dit och försöker se om hon kan göra något och om Johan är okej. Hur lång pausen är kan jag inte säga, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM