Skavlan

”Kungens medalj ligger i en byrålåda”

Av: 

Helena Trus

TV

Först krävde han en tom studio.

Sedan avslöjar Ulf Lundell varför han dissade kungens medalj – och förvarar den i en låda.

– Det kändes väldigt kluvet, säger sångaren i "Skavlan".

Hon har pekats ut som kungens älskarinna.

Men artisten och författaren Camilla Henemark, 47, var inte den enda som pressades på sin relation till kungen i kvällens "Skavlan".

Programmet gästades även av artisten Ulf Lundell, 62, som ställde upp med ett specifikt krav: inga andra gäster i studion. Under inspelningen i torsdags kväll tvingades Camilla Henemark och artisten Alexander Rybak alltså att lämna studion när Lundell gjorde entré.

Väl ensamma tar Fredrik Skavlan upp ämnet hyckleri. Och leder in samtalet på Lundells relation till kungen, när sångaren fick en medalj av Carl XVI Gustaf.

– Det kändes väldigt kluvet faktiskt. Men jag gick ju aldrig dit alltså. Den kom per post, säger Ulf Lundell i programmet och flinar.

”Har inte medaljer i onödan”

Det var 2009 som rockrebellen fick Konungens medalj av åttonde storleken i högblått band. Lundell, som slog igenom med boken om den haschrökande hippien Jack, belönades för sina insatser som musiker, författare och konstnär. Men Lundell valde att inte vara på plats på ceremonin på slottet i Stockholm.

På internet utbröt en het debatt huruvida det var rätt av Lundell att ta emot medaljen eller inte. Nej-sidan menade att det var ett förräderi mot arbetarklassen, att det inte är tillräckligt "vänster".

– Jag hänger inte på mig medaljer i onödan. Den ligger i en låda..., säger Ulf Lundell i "Skavlan".

Han berättar också i programmet om när han träffade kungen vid ett tidigare tillfälle.

– Jag har träffat honom en gång för länge sen på den berömda krogen Alexandra. Det var märkligt, men jag tänker inte gå in på temat för kvällen.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skavlan

Ulf Lundell