Filmgangstern förhandlar om storserie på TV4

avChristoffer Nilsson

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Dragomir Mrsic.

Dragomir Mrsic går från torped till snut.

TV4 förhandlar om en ny storserie som är utvecklad av ”Snabba cash”-stjärnan.

– Den kommer bli jäkligt fet, säger producenten Mikael Cross.

Rollen som torpeden Mrado i de två första ”Snabba cash”-filmerna blev Dragomir Mrsics , 43, definitiva genombrott.

Nyligen spelade han in ”All you need is kill” mot Hollywoodikonen Tom Cruise i London.

Actionspäckad serie

Ett av hans nästa projekt blir på hemmaplan. Mrsic har tillsammans med producenten Mikael Cross och Tre vänner utvecklat idén till en ny actionspäckad tv-serie som går under arbetsnamnet ”Alex – de misstänkta”.

Mrsic har även huvud­rollen som polis.

”Ruff och realistisk”

– Den kommer bli jäkligt fet. Ruff, realistisk och inspirerad av verkliga händelser. Definitivt något som står ut bland svenska crime­serier, säger producenten Mikael Cross.

Enligt Nöjesbladets uppgifter förhandlar nu produktionsbolaget Tre vänner med TV4 och tyska ZDF om rättigheterna att visa den nya serien.

Produktionsbeslut ska fattas inom en vecka – och det mesta talar för att förhandlingarna går hem, enligt en källa med god insyn.

”Lite hemligt”

– Jag kan bara bekräfta att vi för en dialog med TV4. Vi håller fortfarande på med manusutveckling för serien och har inte fått produktionsbeslut ännu så det är lite hemligt än så länge, säger Mikael Cross.

Programdirektören Fredrik Arefalk bekräftar:

– Vi har en dialog med Tre vänner om serien men inget är klart ännu så vi har inga övriga kommentarer i nuläget, säger han.

Det finns en teaser inspelad, regisserad av Richard Jarnhed med bland andra Anja Lundqvist, Rebecca Holst och Erik Bolin i roll­listan. Det är dock inte säkert att de medverkar i vad som verkar bli en TV4- serie.

– Den enda som jag i nuläget vet kommer vara med om det blir produktions­beslut är Dragomir. Regissör och skådespelare är inte satta, säger Mikael Cross.